Egészség

Fazekas: a tiszafüredi fertőzés nem politikai, hanem büntetőügy

Fazekas: a tiszafüredi fertőzés nem politikai, hanem büntetőügy

2014. július 5., szombat
Fazekas: a tiszafüredi fertőzés nem politikai, hanem büntetőügy

Tiszafüreden illegális állatvágás történt, ez nem politikai ügy, hanem büntetőügy - jelentette ki Fazekas Sándor az MTI-nek szombaton. A földművelésügyi miniszter kiemelte: a törvény teljes szigorával kell eljárni az ügyben.

Hangsúlyozta: a helyi kormányhivatal, illetve a rendőrség feladata az ügy kivizsgálása. Ebben a minisztériumnak közvetlenül nincs hatásköre, a hatáskörök a területi közigazgatási szervezeteknél vannak - jegyezte meg. A miniszter kijelentette: az üggyel kapcsolatban valamennyi szükséges tájékoztatás azonnal megtörtént. Ahhoz azonban, hogy tájékoztatni lehessen, az ügyben intézkedő hatóságoknak a szükséges ismeretek birtokában kell lenniük - tette hozzá. "Kiadtuk a közleményt és eljártunk az ügyben, valamint mindent megtettünk azért, hogy ne legyen további fertőzés, ne szállítsanak ki olyan ételt, ami emberi fogyasztásra alkalmatlan" - mondta. A jobbikos

Lukács György

szombaton közleményben hangsúlyozta, hogy szerinte

Fazekas Sándornak

számot kellene adnia arról, hogy milyen politikai kapcsolatban áll a lépfenefertőzést okozó szarvasmarha-zugvágásban érintett cég tulajdonosaival. Az MTI megkeresésére Fazekas Sándor azt mondta: "a Jobbik közleményével kapcsolatban jogos a kérdés, hogy hol van a politizálás legalja, amikor a gyermekek veszélyeztetéséből kíván a Jobbik politikai tőkét kovácsolni." Amikor egy illegális vágásból kívánnak politikai tőkét csinálni, ez a gátlástalanság elképesztő szintje - fogalmazott a miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.