Közélet

Emmi: távozik a Klik elnöke

Emmi: távozik a Klik elnöke

2014. július 4., péntek
Emmi: távozik a Klik elnöke
2_gs

Távozik posztjáról Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Az államtitkárság azt írta: a köznevelési törvényben foglaltak szerinti egységes fenntartói gyakorlat kialakításával lezárult a Klik működésének első szakasza. A kormány által meghatározott feladatok végrehajtását követően

Marekné Pintér Aranka

július 15-én távozik posztjáról. Kiemelték: Marekné Pintér Aranka és a tankerületi igazgatók közös munkájának eredményeként az elmúlt két évben kiépült az állami intézményfenntartás rendszere. A központ teljesítette a kormány eddigi oktatáspolitikai célkitűzéseit, ezért - mint fogalmaztak - köszönet illeti a Klik távozó vezetőjét. Az új elnök feladata a kialakult rendszer finomítása lesz, személyéről kinevezését követően ad tájékoztatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma - olvasható a közleményben. Péntek délelőtt az Index hírportál saját információként közölte, hogy lemondott posztjáról a Klik elnöke. Az MTI többször kereste Marekné Pintér Arankát, de nem érte el. Ellenzéki pártok - az MSZP, a Jobbik, az LMP, az Együtt-PM és a Magyar Liberális Párt - üdvözölték a Klik vezetőjének távozását. Ugyanakkor többen is kiemelték, hogy szerintük ezzel nem oldódnak meg az oktatás problémái.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.