Közélet

Olcsóbb fürdési lehetőséget biztosítana a Jobbik a szegedieknek

Olcsóbb fürdési lehetőséget biztosítana a Jobbik a szegedieknek

2014. június 24., kedd
Olcsóbb fürdési lehetőséget biztosítana a Jobbik a szegedieknek
ligetfurdo_belacikk

Tizedére csökkentené a szegediek számára a Napfényfürdő Aquapolis szolgáltatásainak árát a Jobbik helyi szervezete. Rácz Tibor képviselő szerint a helyiek nem tudják megfizetni a több száz milliós veszteséggel üzemelő fürdő belépőjét, javaslatával a nyárra ismét "visszakaphatnák fürdőjüket" a helyiek.

Indítványt nyújtott be a pénteki közgyűlésre

Rácz Tibor

jobbikos önkormányzati képviselő, melyben a Ligetfürdő Kft. létesítményeinek kedvezményes használatát vetette fel. A Ligetfürdő Kft. - melynek az önkormányzat 53 százalékban, a városi tulajdonú Szegedi Sport és Fürdők Kft. 27 százalékban, a Hunguest Hotels Zrt. pedig 20 százalékban tulajdonosa - több száz milliós veszteséget generált (az előterjesztés szerint 2013-ban 374 millió, 2012-ben 409 millió, 2011-ben pedig több mint 413 millió forint mínusszal zárta az évet). Az előterjesztő szerint bár óriási pénzekbe került a fürdő átalakítása, ebből a szegediek nem tudtak profitálni, és évről évre óriási veszteségeket termel, amely nagy része Szegedet terheli. Rácz Tibor szerint a jelenlegi árak megfizethetetlenek a szegedi lakosok számára, és mivel a veszteséget úgyis ki kell pótolni, legalább idén nyárra kedvezményes belépőket kell biztosítani a helyieknek, hogy egy rövid időre "visszakaphassák fürdőjüket". Az interneten fellelhető jegyárak alapján egy felnőtt napi jegy 4300, a Csongrád megyeieknek kedvezményesen 3000 forint. Továbbá, ha a SZUE létesítményei közül csak az úszómedencét, a tanmedencét és a strandot kívánja használni a vendég, a napijegy még akkor is 1900 forintba kerül. A jobbikos képviselő radikálisan megvágná a belépők árát a szegedi látogatók számára, akiknek a felnőtt napi jegy 350 forint, a nyugdíjas és gyermek jegy (60 év felett, 4-11 éves korig) 150 forint, az ifjúsági jegy (12-22 éves korig) 250 forint lenne 2014. szeptember 15-ig. Az indítvány kapcsán felkerestük Rácz Tibor képviselőt is, aki egy szerdai sajtótájékoztató keretén belül ígért válaszokat kérdéseinkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.