Bulvár

Közérdekű munkára ítélték a diákját bántalmazó apátfalvi tanárt

Közérdekű munkára ítélték a diákját bántalmazó apátfalvi tanárt

2014. június 5., csütörtök
Közérdekű munkára ítélték a diákját bántalmazó apátfalvi tanárt

Százötven óra szellemi munkakörben végzendő közérdekű munkára ítélte a Makói Járásbíróság csütörtökön azt az apátfalvi tanárt, aki május elején bántalmazta egy diákját.

A bíróság közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a 29 esztendős férfit. A kollégái által lelkiismeretes, segítőkész pedagógusnak tartott vádlott 2010 óta dolgozott angol-számítástechnika szakos tanárként a Csongrád megyei község iskolájában, ahonnan a történtek miatt május 23-án elbocsátották. A pedagógus május 8-án, kora délután az iskola udvarán észrevette, hogy a későbbi sértett – egy magatartási és tanulmányi problémákkal küzdő nyolcadikos fiú – és egy diáktársa között tettlegességig fajuló vita alakult ki. A tanár kérdőre vonta a fiút, aki azt felelte, hogy nem csinált semmit; ezért indulatában meglökte. A diák ekkor tiszteletlenül szólt vissza a tanárnak, mire a férfi önuralmát elveszítve pofon csapta, és kétszer megrúgta. A tanár ekkor közölte diákkal, hogy elviszi az igazgatóhoz, hogy ott beszéljék meg a történteket. A fiú azonban nem akart engedelmeskedni, ezért a tanár a ruháját megragadva vitte föl az irodához. Az iroda ajtajához érve a fiú ismét távozni akart, ezért a tanár a vállánál megfogva a falhoz szorította, miközben továbbra is emelt hangon beszélt hozzá. Az igazgató az irodából a kiabálást meghallva kilépett, és behívta a sértettet. A tárgyaláson a vádlott nem tett vallomást, de az eljárás során korábban elmondta, megbánta a történteket, magatartását maga is pedagógushoz méltatlannak tartja.

Lakatos Lajos Sándor

bíró a döntés indoklása során kifejtette, az enyhítő körülmények túlsúlya – köztük a jelentős sértetti közrehatás miatt – döntött úgy, hogy az ügyészség által indítványozott felfüggesztett szabadságvesztés helyett közérdekű munka végzésére kötelezi a vádlottat. A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.