Közélet

Júliustól új mobilparkolási rendszer Szegeden is

Júliustól új mobilparkolási rendszer Szegeden is

2014. június 14., szombat
Júliustól új mobilparkolási rendszer Szegeden is
DSC08554

A parkolójegy ára nem emelkedik, de júliustól már nem az SZKT-hoz tartozik a mobil parkolás, hanem a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez. Az, hogy központi szabályozás lép életbe, a szegedi társaságnak harminc milliós kiesést okoz csak ebben az évben.

Július elsejétől a parkolás és az autópálya-használati díj fizetése országszerte egységesen a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-hez fog tartozni. Szegeden jelenleg mindhárom nagy telefonszolgáltatónak küldhetünk sms-t, így a Szegedi Közlekedési Kft. által fenntartott parkolóhelyeken gördülékenyen működik a

mobilparkolási rendszer

.

Tóth István Tibor

, az SZKT ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy folyamatos az új mobilparkolási rendszerrel kapcsolatos táblák kihelyezése, igaz jelezték az új szolgáltatónak, hogy nem egyértelmű az általuk elsőként kiküldött kiegészítő zöld-fehér színű tábla. „A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer társaságunk számára a második félévre mintegy harminc millió forint bevételcsökkenést jelent. Az idei üzleti tervünkben ezt már figyelembe vettük, hiszen a törvény adott volt tavaly is” – jegyezte meg az ügyvezető. Tóth István Tibor arra inti a gépjárművezetőket, figyeljék a fizető parkoló zónákban kihelyezett táblákat, hogy a rendszer életbelépése után a megfelelő mobilszámon rendeljék meg parkolójegyüket. A

Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján

arról olvashatunk, hogy jelenleg a közszolgáltatások mobilfizetését egységes platformon biztosító Nemzeti Mobilfizetési Rendszer felépítése zajlik, a piaci működését a cég július elsején kezdi meg. „Ekkortól a parkolás és az autópálya-használati díj már az egységes rendszeren keresztül válik elérhetővé mobilfizetéssel. A fejlesztés során további közlekedési közszolgáltatások kerülnek bevonásra a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerbe” – írják. A parkolás, az autópálya-használat, a városi közösségi, a helyközi és a vasúti közlekedés 2010-ben lett közszolgáltatássá minősítve, most júliustól pedig a mobilfizetés válik elérhetővé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.