Közélet

Így jelentse be európai munkavállalását

Így jelentse be európai munkavállalását

2014. június 25., szerda
Így jelentse be európai munkavállalását

Aki az Európai Gazdasági Térség államaiban vállal munkát és fizet egészségbiztosítási járulékot, annak a külföldi biztosítási jogviszony kezdetétől számított 15 napon belül értesítenie kell az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt (OEP), amely a Magyarországon érvényes taj-szám érvénytelenítéséről igazolást állít ki - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámihvatal.

A bejelentést elektronikusan, ügyfélkapun keresztül, illetve személyesen, az egészségbiztosító ügyfélszolgálatain lehet megtenni. Aki a külföldi munkavállalást megelőzően egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, és a külföldi egészségbiztosítást már megkötötte, az a taj-szám érvénytelenítéséről szóló igazolással és a 14T1011-es nyomtatvány kitöltésével tudja lezárni itthoni fizetési kötelezettségét. Bővebb tájékoztatás az

oep.hu

honlapon vagy a Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervénél kérhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.