Közélet

Csólyospáloson landolt egy Rajna-vidéki esküvői lufi + FOTÓK

Csólyospáloson landolt egy Rajna-vidéki esküvői lufi + FOTÓK

2014. június 18., szerda
Csólyospáloson landolt egy Rajna-vidéki esküvői lufi + FOTÓK
lufi01

Több mint 1000 kilométert utazott a Rajna-vidéki kisvárosból egy esküvői lufi egy csólyospálosi krumpliföldön találták meg - visszaküldik a megadott címre jókívánságokkal.

Németországban, a Makó nagyságú Haßlochban élő ifjú pár 2014. június 13-án, pénteken a szomszéd falu hangulatos vendéglőjében, a Keller's Kellerben örök hűséget fogad, és felenged több lufit, melyeken esküvői kártyák függnek a pár címével, amelyen jókívánságokat lehet visszaküldeni nekik. Magyarországon, a Balástya és Forráskút szomszédságában, de már Bács-Kiskun megyéhez tartozó Csólyospáloson alig két nappal később, június 15-én, vasárnap reggel egy akácfán leeresztett, sárga lufit talál egy nő. Az ügy pikantériája, hogy a németországi ara nagyapja épp Magyarországról vándorolt ki a történelem viharaiban.

lufi02

A hétvégi kerti munka közben lett figyelmes Ocskóné Farkas Ildikó egy akácfán fennakadt sárga tárgyra, mikor közelebb ment hozzá látta, hogy egy leeresztett lufi az, melyre egy kártya van rákötözve. "Ki gondolná, hogy az ember kimegy Csólyospáloson a tanyára, és egy több mint 1000 kilométert repülő lufit talál, amit friss házasok engedhettek fel valahol a Rajna-vidékén Frankfurttól délre" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak Ocskóné Farkas Ildikó. A kártya - ami egy direkt ilyen lufis elengedésre nyomtatott levél - egyik oldalára az van írva, hogy "friss házasok", majd alatta kipontozva a hely a jókívánságnak. Az üdvözlőkártya másik oldalára pedig a megtaláló nevének, lakhelyének a helye van nyomtatva, illetve az időpont és a helyszín, amikor és ahol a lufi földet ért. A kártyára a pár természetesen ráírta a nevét és címét: M. + J. Richter, Rehbach str. 67454 (Németország). Az országot az ifjú pár fel sem tüntette, nem is gondolták, hogy Ausztrián át egészen Magyarországig utazik majd esküvői kártyájuk. A kártya aljára az van írva, hogy nagy örömet szerez a megtaláló a házaspárnak, ha elviszi ezt az üdvözlőlapot a postára, és visszaküldi, feltüntetve rajta a megtalálás pontos adatait, részleteit. Ocskónétől megtudtuk, hogy pontosan ezt fogják tenni, még a héten feladják a kártyát, melynek elejére azt írják, hogy nagyon sok boldogságot kívánnak, és legalább olyan hosszú, közös életutat, mint amit a lufi megtett Haßlochból Csólyospálosig.

eskuvo03
Mi pedig megleltük a párt, akik epedve várják Ocskóék levelét. Az ifjú ara, Jacqueline Richter - férje neve: Maximiliam Richter - a SZEGEDma.hu-nak elmondta, hogy pénteken, 13-án esküdtek meg a szomszéd településen, Ruppertsbergben a Keller's Keller nevű hangulatos vendéglőben, és ott eresztették fel a lufikat. Szinte sokkolta a hír, hogy olyan magasra felszállt a luftballon, hogy nem egész két nap múlva Magyarországon érjen célba. "A nagyapám Magyarországról vándorolt ki Németországba, de sajnos én még nem jártam ott. A lufiengedéssel a férjem unokatestvére lepett meg minket. Minden családtagnak jutott egy gömb, és természetesen egyszerre engedtük el" - mondta el az ifjú feleség, aki küldött szerkesztőségünknek egy csokornyi fotót az esküvőről és a lufieregetésről is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.