Közélet

Befejeződött a Ferroép Zrt. megújuló energiaforrás hasznosítását célzó fejlesztése

Befejeződött a Ferroép Zrt. megújuló energiaforrás hasznosítását célzó fejlesztése

2014. június 6., péntek
Befejeződött a Ferroép Zrt. megújuló energiaforrás hasznosítását célzó fejlesztése
ferroep_uszt

A FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt Új Széchenyi Terv keretében támogatott projektjének kivitelezési munkálatai 2014.04.30-i nappal befejeződtek. „A fenntartható jövőért! – napelemes rendszer kiépítése a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt épületén” megnevezésű projekt több mint 24 millió forintba került, amelyből a saját erő mellett mintegy 14 millió forint a vissza nem térítendő uniós és hazai társfinanszírozású támogatás.

A FERROÉP ZRt 2013-ban környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszer létrehozását tűzte ki célul pályázatában. Az elképzelés megvalósításához a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2012-4.10.0/A „Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című konstrukció keretében pályázott és 14.734.536 Ft összegű támogatást nyert. Jelen projekt során napelemes rendszer telepítése valósult meg, melynek az éves energia hozama 32.000 kWh/év nagyságrendre kalkulálható. Villamos energia felhasználása a világítás és irodai berendezések üzemeltetése. A napelemek telepítésére az irodaház teljes lapostető felülete igénybe lett véve, a kivitelezés 120 napig tartott a munkaterület átadásától számítva. Megtérülési ideje pedig elfogadható mértékű, amely a 60%-os támogatásnak köszönhető. A projekt által számszerűsíthető eredményeket tekintve az ÜHG kibocsátás csökkentése 29,910 t/év, megújuló energia felhasználás 115,2 GJ/év, villamosenergia-termelés 32.000 kWh/év.

ferroep_magymeg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.