Közélet

Tíz év szünet után kinyit újra a "Lapos-kocsma" Újszegeden

Tíz év szünet után kinyit újra a "Lapos-kocsma" Újszegeden

2014. május 21., szerda
Tíz év szünet után kinyit újra a "Lapos-kocsma" Újszegeden
lapos_bufe01_gs

Visszatérhet a régi nyüzsgés a Laposra esténként, kinyit ismét egy büfé a Tisza-parton, mérnek sört, lehet fröccsözni, és melegkonyha is lesz.

Már közel egy évtizede, a

2006-os szegedi árvíz

után végleg felszámolták a népszerű újszegedi Tisza-parton, a Laposon a vendéglátást. Tősgyökeres szegedieknek, régi egyetemistáknak nem kell bemutatni a helyet, ahol hosszú ideig üzemelt nonstop kocsma, esti bulikkal. Nyári hajnalonként a zenés-táncos szórakozások után több tucat szegedi zárta az éjjeli kalandot a homokban, gyönyörködve a szegedi napfelkeltében. Jó hír az öreg bohémeknek, hogy ismét lehet majd sörözni a Laposon májustól. Az még nem biztos, hogy a hajnali fények mellé szervíroznak-e majd korsónyi komlólét, de este 10-11 óráig szinte biztos. „A villanyszerelés kissé bonyolultabb munka volt a kelleténél, így nem tudtunk május 10-én kinyitni, de még abban a hónapban megkezdjük az üzemelést” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Fejes József

, aki 10-én nyitotta meg kalandparkját a fák közt, melynek szomszédságában fog üzemelni a büfé is. Megtudtuk, hogy a profilba illő italok mellett komolyabb melegkonyhás ételek is lesznek majd itt pizzákkal, tésztafélékkel, szendvicsekkel, sültekkel. A WC és mosdóhelyiség is készül, a vendéglátóhely teljes felszerelését megvették már. „Balatonfüreden egy szálloda strandján üzemeltetek hasonló kiskocsmát, ott tapasztaltuk, hogy átalakultak az étkezési szokások, ezért is itt bővebb lesz a repertoár, nem csak virsliből és kolbászból áll majd. Az első hetekben szeretnénk felmérni a terepet, így alakítjuk majd ki a nyitva tartásunkat is, minden új ötletre nyitottak vagyunk, látjuk, hogy divat a retró hangulat, ebben az irányban is elképzelhetőek fejlesztések később” – árulta el az üzemeltető, miután arról kezdtünk el mesélni neki, milyen pezsgő éjszakai élet folyt itt tíz évvel ezelőtt, amikor az éjszakai sörözések mellett alkalmi diszkókat, koncerteket rendeztek, de a nemzetközi hírű alternatív színháztalálkozó, a Thealter is tartott itt előadásokat, sőt a záróestet is itt rendezték meg minden évben.

bufe01_gs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.