Bulvár

A jövő héten hűvös, esős, szeles idő várható

A jövő héten hűvös, esős, szeles idő várható

2014. május 11., vasárnap
A jövő héten hűvös, esős, szeles idő várható
felhoszakadas_eso_zivatar_02_gs

A jövő héten sok eső várható, többször megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet helyenként 20 Celsius-fokig emelkedhet, de lesznek területek, ahol csak 10 fokig melegszik a levegő – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

A vasárnapi közlemény szerint hétfőn alapvetően napos idő várható, de kezdetben északkeleten, délutántól pedig a nyugati határ mentén már lehet több a felhő, ezeken a tájakon zápor, esetleg zivatar is előfordul. Az eleinte északon még erős szél délutántól mérséklődik, de zivatar környezetében továbbra sem kizárt átmenetileg erős vagy viharos széllökés. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb 17-20 fok között valószínű. Kedden a déli órákra keleten is erősen megnövekszik a felhőzet. Főként reggeltől várható több helyen eső, záporeső, legkisebb eséllyel északkeleten. A minimumhőmérséklet jobbára 5-11 fok között alakul, a keleti, északkeleti határ közelében ennél hűvösebb is lehet. A nappali maximumok 10-21 fok között alakulnak. Nyugaton lesz a hűvösebb, az Alföldön a melegebb. Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. Kezdetben főként délen és keleten várható eső, majd az esti óráktól délkelet felől kiterjedt csapadékzóna érkezik. Egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet. Nappal 10-17 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, csak keleten szakadozhat fel rövid időre a felhőzet. Országos esőre kell számítani, nagy területen nagy mennyiségű csapadékkal. Keleten zivatar is előfordulhat. A nap folyamán a csapadékzóna fokozatosan északnyugat felé helyeződik. Sokfelé viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-12, a legmagasabb nyugaton 6-11, keleten 12-19 fok között alakul. Pénteken is többnyire erősen felhős időre van kilátás. Főként nyugaton és északon várható többfelé eső, záporeső, a Dunántúlon nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Nyugaton a szél helyenként még viharos lesz, de másutt is lehetnek élénk, néhol erős széllökések. A minimumhőmérséklet 4-10 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 10-17 fok között alakulnak, keleten lesz az enyhébb idő. Szombaton felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de továbbra is több helyen valószínű záporeső, zivatar, helyenként megélénkülhet a szél is. A leghidegebb órákban 3-9 fok lehet. Nappal 14-21 fokig melegszik a levegő. Vasárnap is megélénkül helyenként a szél, szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10, a legmagasabb 16-21 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.