Közélet

Megváltozott munkaképességűeknek segít a Napra Forgó Kft.

Megváltozott munkaképességűeknek segít a Napra Forgó Kft.

2014. április 3., csütörtök
Megváltozott munkaképességűeknek segít a Napra Forgó Kft.
kerekasztalbeszelgetes02_gs

A pályakezdő fiatalok mellett a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedésében segít a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. A szerdai workshopon Csongrád megyei székhelyű cégek képviselővel arról beszélgetettek, hogyan és milyen munkaerő-piaci területeken lehetne őket alkalmazni.

"A tavalyi év derekán indítottunk egy olyan programot, amelyben azt tűztük ki célul, hogy munkaerő-piaci felkészítést tartunk pályakezdő egészséges és fogyatékossággal élő fiataloknak. Ennek van egy olyan része, amelyben azokat a szereplőket, akik egy fiatal pályakezdését segíthetik - oktatás, munkáltatók, kortársak - szeretnénk összehozni, közös nevezőre juttatni. A mai rendezvény egy módszertani fejlesztés lépése, ami több hónapon át tart. Ma ide olyan munkáltatókat hívtunk, akik - reményeink szerint - nyitottak lesznek ebben az együtt gondolkodásban. Azt szeretnénk elérni, hogy a pályakezdő fogyatékossággal vagy egészségkárosodással élő fiatalok ne úgy lépjen be a munkaerőpiacra, hogy kisvártatva munkanélküliek lesznek. Amit a cégek számára ajánlani tudunk, hogy olyan esélyegyenlőségi programokat szervezünk, ami kifejezetten az ő szükségleteikre alapoz" - foglalta össze portálunk számára

Kóródi Edit

, a társadalmi vállalkozás szakmai igazgatója.

kerekasztalbeszelgetes01_gs

A Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. - amely maga is foglalkoztat megváltozott munkaképességű személyeket - tapasztalatai szerint elsődleges probléma, hogy a fiataloknak nincs ismeretük a valódi munkavégzésről, gyakorlat nélkül hagyják el az iskolapadot. E hátrány leküzdése érdekében indították el tavaly decemberben a "Pályára lépünk" programot , ahol 25 év alatti pályakezdőket, valamint 30 év alatti friss diplomásokat karoltak fel Szegedről és vonzáskörzetéből. Most szeretnék, ha külsős cégek is csatlakoznának a kezdeményezéshez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.