Sport

Labdarúgás: meglepte a Kecskemét a szegedi veteránokat + FOTÓK

Labdarúgás: meglepte a Kecskemét a szegedi veteránokat + FOTÓK

2014. április 28., hétfő
Labdarúgás: meglepte a Kecskemét a szegedi veteránokat + FOTÓK
veteranfoci_mj 025

Egy győzelem mellett egy vereséggel folytatta szereplését Szeged 60 éven felüli labdarúgókból álló válogatottja az Országos Veterán Labdarúgó Sportegyesület tavaszi bajnokságában.

Bár Farkas Imre tanítványai hazai környezetben az első találkozón kiütéses sikert arattak a nagy rivális Békéscsaba felett, az elmúlt szezonban csoportharmadikként végzett Kecskemét ellen már nem alakultak ilyen szerencsésen a dolgok.

Orosházi

góljára az aktív pályafutása során a SZEOL AK-ban is megfordult

Somogyi

válaszolt, majd

Ábel

duplája a vendégek javára döntötte el a három pont sorsát. A hírös városiak aztán

Benkó

két találatával legyűrték a Békés megyeieket is, ezzel pedig alaposan felzárkóztak az éllovas szegediek mögé a táblázaton. A 2014-es bajnoki szezon egyetlen etapból áll, az utolsó regionális fordulót Kecskemét rendezi május 24-én. Az országos döntőre augusztusban kerül sor Budapesten. Ezt követően áll át az országos kiírás az őszi-tavaszi rendszerű lebonyolításra.

OVLSE Dél–Régió 2. forduló (2014. április 26., Szeged):

Szeged - Békéscsaba 4-0

(Gól: Antal, Tóth A., Kozma, Orosházi.)

Szeged - Kecskemét 1-3

(Gól: Orosházi, ill. Ábel (2), Somogyi.)

Békéscsaba - Kecskemét 0-2

(Gól: Benkó (2).) Farkas Imre, a Szeged játékos-edzője:

"Közhely, hogy a focit gólra játsszák, de egyben igaz is. A helyzeteket be kell lőni, az ma nekünk nem ment a legjobban. Másfelől azt mondom, a csatát elvesztettük, e a háborút nem! Kecskeméten fog eldőlni, ki jut a budapesti fináléba, mi pedig mindent megteszünk majd azért, hogy az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is mi döntőzhessünk."

Karakas Ferenc, a Kecskemét játékos-edzője:

"Nagyon szerettünk volna már Békéscsabán is meglepetést okozni, most viszont már tényleg bejött a számításunk. Gratulálok a csapatomnak, eddig mi voltunk az örökös harmadikok, de ezúttal változott a kép."

Süle István, a Békéscsaba játékos-edzője:

"Sérülések és betegségek hátráltattak minket abban, hogy az elképzeléseinknek megfelelő eredményekkel távozzunk Szegedről. Ugyanakkor nem adjuk fel, hiszen eddig is a játék öröméért futballoztunk, és ez nem változik a jövőben sem."

A bajnokság állása:

1. Szeged 7 pont (gólarány: 11-6) 2. Kecskemét 6 pont (8-8) 3. Békéscsaba 4 pont (5-10)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.