Közélet

Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok: mi lapul a megyei képviselők zsebében?

Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok: mi lapul a megyei képviselők zsebében?

2014. február 1., szombat
Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok: mi lapul a megyei képviselők zsebében?
parlament_36_gs

Házat örökölt, illetve kapott ajándékba tavaly Ujhelyi István. A Csongrád megyei képviselők közül senki sem vásárolt kocsit vagy ingatlant az elmúlt évben, de akadnak, akiknek több a megtakarítása.

Tavaly is

megnéztük

Csongrád megye tizennégy országgyűlési képviselőjét, hogy mi is változott vagyonnyilatkozatuk szerint. A képviselők idén is határidőre leadták vagyonnyilatkozatukat, amit az Országgyűlés

honlapján

is bárki megtekinthet. Tovább csökkentette hitelét

B. Nagy László

, míg 2011-ben 38 millióval tartozott, tavaly év végén 29 millió 135 ezer forintos hitele volt a fideszes politikus. Kormánymegbízottként a havi bruttó jövedelme 997.200 forint, bérbeadásból ezen felül 327.500 folyik be hozzá minden hónapban, ami több százezerrel növekedett egy év alatt, hiszen 2012-ben föld, ingatlan és gépjárműbérlésből havi 223.700 forint szerepelt vagyonbevallásában.

bnagy_laszlo_parlament_14_gs

Bodó Imrének

(Fidesz) 11 millió forint hitele van, s bevallása szerint megtakarítással nem rendelkezik. Járási hivatalvezetőként közel bruttó 700 ezer forintot keres, de más újdonságot nem találtunk vagyonnyilatkozatában.

Bohács Zsolt

akárcsak a korábbi évben, most is kétmillió forinttal csökkentette bankhitelét, így jelenleg 14 milliós kölcsönt kell visszafizetnie. Takarékbetétben pedig 32 milliója van a fideszes politikusnak. Ügyvédként évente bruttó 21 és fél millió forintot keres, több mint három millióval többet, mint a korábbi vagyonbevallása szerint. Ezzel azonban még mindig nem érte el a 2011-es adatokat, akkor éves szinten bruttó 22 millió 166 ezer forint folyt be ügyvédi munkájából.

Botka Lászlónak

továbbra is 3,5 millió forint készpénze van, az MSZP-s politikusnak 31 milliónyi pénzintézettel szembeni követelése van, kölcsöne, hitele azonban nincs. Polgármesterként havi bruttó 680 ezer forintot keres, más jövedelmet nem tüntetett fel bevallásában. A bankbetéte nőtt, jelenleg 31 millió forint.

botka_evertekelo22_gs

Megszabadult hitelétől

Farkas Sándor

, a fideszes honatya 7 milliót törlesztett tavaly. Bevallása szerint 5 millió forintnyi készpénztartaléka van, ami kettővel több, mint egy évvel korábban. A Kinizsi 2000 MgZrt. elnök-vezérigazgatójaként havi bruttó 600 ezer forintot keres, míg családi gazdaság tagjaként évi 2 milliót. Feltüntette, hogy a Kinizsi tavaly 6 alkalommal kapott támogatást, összességében több mint 400 milliót például területalapú támogatás formájában, tej- és juh támogatásként. Továbbra is két hitelét törleszti a KDNP-s

Kalmár Ferenc

, aki magánszemélynek fél millióval tartozik. Országgyűlési képviselőként havi bruttó 1.1 millió volt az illetménye 2013-ban, önkormányzati képviselőként 212 ezer, míg lakás bérbeadásból havi 40 ezer plusz bevétele volt a képviselőnek. Ez utóbbi tétel nem szerepelt korábbi bevallásaiban. 18. századi bútorokat vásárolt tavaly

Lázár János

. A miniszterelnökséget vezető államtitkár tovább növelte megtakarításait, kötvényekben 42 milliója van, ezen felül 6,8 milliós életbiztosítása, 6 milliónyi törzsrészvénye, illetve 12,6 millió forint készpénze. A politikusnak egyéb iránt 32 milliós bankhitele van, és 18 milliónyi családi kölcsöne. Lázár havi jövedelme államtitkárként bruttó 997.200 forint volt, míg földbérleti díjból, osztalékból időszakos jövedelemmel rendelkezik, bruttó 10 millióval.

lazarjanos_algyo16_gs

Készpénzállománya gyarapodott 8 millió forintra

Mágori Józsefnének

. A fideszes politikusnak 4,9-ről csökkent 3 millióra tavaly a készpénzállománya, ezt sikerült 8-ra növelnie.

Magyar Annának

(Fidesz) 13 milliója van államkötvényben, 900 ezer forint készpénze, közgyűlési elnökként pedig havi bruttó 618.400 forintot keres. Magánszemélyek is tartoznak neki, összesen 1,3 millióval. Nógrádi Zoltán továbbra is 300 ezer forinttal tartozik és a megtakarítása sem változott, 8 millió forint. Debrecenben örökölt egy lakóházat udvarral, aminek felerészben tulajdonosa

Ujhelyi István

. Az országgyűlés MSZP-s alelnökének az édesapja Badacsonytomajon lakóházat, a hozzá tartozó udvart és gazdasági épületet ajándékozott a politikusnak, így megyénkben ő az egyetlen országgyűlési képviselő, akinek ingatlannal bővült a vagyonbevallása.

Vincze László

vagyonbevallásában sincs sok változás, a hitele fillérre pontosan annyi, mint egy évvel korábban, vagyis 4 millió forint. Őstermelőként eseti jelleggel 2 milliót keres, s 1 millió 650 ezer forint tartozása is van. Svájci frankban azonban már nincs megtakarítása, ennek összeged 2012-ben még 19.077 frank volt. A jobbikos

Zagyva György Gyula

vagyonbevallásában – akárcsak az előző két évben – 1,65 millió forintos hitel szerepel. A képviselőnek Bükkszéken van egy 2000 négyzetméteres legelője, és 3000 négyzetméternyi erdővel is rendelkezik 1998 óta, semmilyen újdonságot nem találtunk a 2013-as bevallásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.