Sport

Vadkerti Attila, a Pick csapatkapitánya abszolút házasságpárti

Vadkerti Attila, a Pick csapatkapitánya abszolút házasságpárti

2014. február 11., kedd
Vadkerti Attila, a Pick csapatkapitánya abszolút házasságpárti
vadkertiattila_pick_veszprem_mj-28

A Házasság Hete rendezvénysorozat sportoló arca Szegeden a város kétszeres magyar bajnok kézilabdacsapatának kapitánya, Vadkerti Attila. A SZEGEDma.hu az esemény kiemelt médiatámogatójaként a népszerű Körtét kérdezte a házasság intézményéről.

Vadkerti Attila

és felesége,

Vadkerti-Lódi Eszter

, a Szeviép-Szeged, valamint a Sopron, utóbb az Atomerőmű Szekszárd kosárlabdázója 11 éve alkotnak egy párt, 2007 óta házasok, miután Eszter abbahagyta profi karrierjét, és Szegedre költözött. Még abban az esztendőben, novemberben megszületett kislányuk,

Vadkerti Luca Alda

, 2011 februárjában pedig kisfiúk,

Regő

. A kétszeres magyar bajnok kétszeres apuka számára a házasság és a gyerekek jelentik a legerősebb köteléket. "Ha egy olyan családot veszünk alapul, mint a miénk, ahol van gyermek és házasság is, a gyerkőc a legerősebb kötelék, de mellette szorosan ott van a házasság maga is, ami nagyon meg tudja erősíteni a kapcsolatot. Problémák mindig adódnak, minden kapcsolatban, s vannak hullámvölgyek is - ez természetes. S bizony a házasság nélkül az emberek hajlanak rá, hogy sokkal könnyebben tegyenek olyan lépéseket, amelyek akár végzetesek is lehetnek. Ugyanakkor a házasságban sokkal inkább előtérbe kerül a probléma megoldására való törekvés, s ez által tovább erősödik a kapcsolat, ami így akár életre szóló is lehet" - vélekedik a válogatott kézilabdázó.

vadkerti_tappancs_pickszeged_03_ia

"Egy sportolóval élni nem egy egyszerű dolog" - kezdi életmódja kapcsán a 32. születésnapját két hét múlva ünneplő válogatott balszélső, aki ugyanakkor szerencsésnek érzi magát, hogy hitvese is élsportoló volt korábban. "A mi esetünkben ez szerencsére nagyon jól működik. Aki nem élt soha ilyen életet, az nagyon nehezen tudja elképzelni, mivel jár. Eszter is élsportoló volt, nagyon sok mindent tud tolerálni, sokkal könnyebben elfogadja az életformával járó dolgokat" - teszi hozzá a Pick 7-ese, felemlítve, hogy bizony az olimpiai felkészülés során egy-másfél, az Európa-bajnoki felkészülés és az Eb során pedig szintén másfél hónapot kellett távol töltenie az otthontól, míg párjának egyedül kellett lennie a gyerkőcökkel. "S ott vannak még a sima bajnoki mérkőzések, az ezzel járó utazások is, illetve az a napi rutin, ami az egy-egy mérkőzés napján követendő rendszert jelenti, amit sportolóként tartanom kell. Az, aki maga is benne volt, benne van az élsport világában, sokkal jobban tudja tolerálni, könnyebben elfogadja ezeket. Nálunk ez nagyon nagy könnyebbséget jelent" - árulta el a közönségkedvenc kézilabdázó, aki családja körében a Tappancs alapítvány és a Pick Szeged jótékonysági naptárának elkészültéhez is hozzájárult. Vadkerti Attila tehát abszolút házasságpárti, még akkor is, ha manapság, felgyorsult, rohanó világunkban az emberi kapcsolatok is gyakran túl gyorsan, kapkodva telnek: szárba szökkennek, kivirágoznak, s elhervadnak. Ám a házasság intézménye soha nem lesz divatjamúlt, mert az embernek mindig szüksége lesz társra, akihez a legerősebb kötelék, a szeretet köti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.