Közélet

Újabb két troli érkezhet Szegedre

Újabb két troli érkezhet Szegedre

2014. február 12., szerda
Újabb két troli érkezhet Szegedre
pirostroli06_gs

Az elektromos nagyprojekt keretében két újabb trolibusz érkezhet Szegedre. A pályázaton 13 járművet nyert a város, fideszes politikusok közbenjárásnak is köszönhetően most bővülhet a járműflotta.

A szegedi tömegközlekedés-fejlesztési nagyprojekt keretében az eredeti kiírás szerint 10 plusz 5 járművet igényelt a város, végül kettővel kevesebb érkezik a pályázat keretében.

Gyimesi László

fideszes tanácsnok arról tájékoztatott, most úgy látszik, mégis meglehet az eredeti járműszám. A politikustól megtudtuk,

Bohács Zsolt

fideszes országgyűlési képviselővel jártak közben az ügyben

Németh Lászlóné

nemzeti fejlesztési miniszter asszonynál, így a döntéshozók elé kerülhet a szegediek igénye, és a körülmények megfelelő alakulása esetén pozitív elbírálást nyerhet. A 10-es vonalon december 20-án

indult meg

a troliközlekedés. Szeged összesen 13 egyedi külsejű, új típusú trolibuszt rendelt az Ikarus-Škoda Konzorciumtól egyenként 800 ezer eurós – nagyjából 228 millió forintos – áron. Az új járművek karosszériája a konzorcium magyar tagjánál, a Magyar Autóbusz Kft. üzemében készültek, a hajtásrendszert a cseh partner, a Plzen városában működő Škoda Electric a.s. cég gyártotta le. A járművek alacsonypadlósak, csuklósak, 18,75 méter hosszúak és 2,55 méter szélesek. Klímaberendezéssel szerelik fel a vezetőfülkét és az utasteret egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.