Közélet

Több megyében viharos szélre és sok esőre figyelmeztetnek

Több megyében viharos szélre és sok esőre figyelmeztetnek

2014. február 11., kedd
Több megyében viharos szélre és sok esőre figyelmeztetnek

Több nyugat-dunántúli megyére a várható viharos szél és jelentős mennyiségű eső miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható viharos szél miatt hét megyére - Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala – citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a jelentős mennyiségű eső miatt is figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső is hullhat. A meteorológiai szolgálat azt írta: a Dunántúli-középhegység térségében és Nyugat-Dunántúlon szerda délelőttől viharossá fokozódik a szél. Estétől viszont nyugaton már mérséklődik a légmozgás. Emellett szerda reggeltől nyugaton helyenként, majd délutánra a Dunántúlon több helyen is az eső havas esőbe válthat. A magasabban fekvő területeken havazás is lehet. Síkvidéken kevésbé várható megmaradó hó, de a Dunántúli-középhegység térségében - 300 méter feletti területeken – 5-10 centiméternyi hó is hullhat. Szerda délután az ország délkeleti felén az eső, zápor mellett esetleg egy-egy helyen zivatar is lehet – tették hozzá. Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon plusz 2 és plusz 7, keleten 9 és 17 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.