Közélet

Nyolcvanöt házaspár vágott neki a Szerelmes Ötpróbának + FOTÓK

Nyolcvanöt házaspár vágott neki a Szerelmes Ötpróbának + FOTÓK

2014. február 10., hétfő
Nyolcvanöt házaspár vágott neki a Szerelmes Ötpróbának + FOTÓK
hazassag_hete_dom0_gs

Új időszámítás kezdődik egy pár életében onnantól kezdve, hogy Isten színe előtt örök hűséget fogadnak egymásnak - mondta a Házasság Világnapján tartott ünnepi szentmisén Mészáros József Domonkos domonkos rendi szerzetes. Vasárnap délelőtt a dóm téren hirdették ki a Szerelmes Ötpróba játékának nyerteseit.

A Házasság Világnapjának alkalmából - egyben a 6. szegedi Házasság Hete rendezvénysorozat nyitányaként - február 9-én a dómban mutatott be szentmisét

Mészáros József Domonkos

domonkos rendi szerzetes. Témája természetesen a két ember szövetsége, melyet Isten és ember színe előtt kötnek meg, ezzel új irányt adva életüknek. "Hogy milyen házasságban élni, azt nem lehet elmondani azok számára, akik ezt a köteléket nem szentesítették. Nem is lehet csak úgy kipróbálni, mint ahogy autóba ülni és száguldozni sem szabad addig, míg az ember nem végezte el a vezetői tanfolyamot. Bármelyik házas ember elmesélheti, átélni azonban csak elkötelezettséggel lehet" - hangsúlyozta beszédében a szerzetes. Mészáros József Domonkos szerint a lelkekben már tavaszodik, egyre több ember igényli ismét az igaz szerelem Isten előtti kinyilatkoztatását.

hazassag_hete_dom07_gs

A szentmisét követően forró teával vendégelték meg az egybegyűlteket, akik között a Házasság Hete alkalmából meghirdetett Szerelmes Ötpróba résztvevői is jelen voltak. Az öt feladatból álló játékra 85 házaspár jelentkezett, nem sikerült azonban mindannyiuknak befejezni azt. Legnagyobb gátló tényezőnek éppen az bizonyult, ami ellen zászlót bontott az egész hetes rendezvénysorozat, a párok egyszerűen nem tudtak időt szakítani egymásra, és teljesíteni a feladatokat. Ezek pedig egészen egyszerűek voltak, melyek a házaspárok mindennapi életének részét kellene, hogy képezzék: üljenek be egy kávézóba beszélgetni, lepjék meg valami aprósággal a másikat. Egyes jelentkezők frissen esküdtek, de akadt olyan pár is, aki 43 év házassággal a háta mögött vágott neki az ötpróbának.

hazassag_hete_dom45_gs

Balogh Elemér

szegedi alkotmánybíró feleségével húzta ki a nyertesek neveit, akik gyertyafényes vacsorát, mórahalmi fürdőbelépőt, közös ebédet és Házasság Hete-bort is kaphattak. Az alkotmánybíró szerint kapcsolatuk harmóniáját az adja, hogy az Urat is beengedték házukba, ő élteti a kettejük közötti szerelem lángját. Felesége szerint házasságuk olyan, mint a nappalijukban lévő cserépkályha, melybe a gyermekek és ők maguk is szorgosan teszik a tűzifát, hogy az egész családot átmelegítse. Az ötpróbát teljesítők közül heten a Roosevelt téri Halászcsárdába nyertek gyertyafényes vacsorát, öt pár fürdőbelépővel gazdagodott, valamint a családi ebéd és a Házasság Hete-bor is gazdára talált. A sikert díjazó babérkoszorút szimbolizálva egy adag Házasság Hete-babérlevelet kapott kapott a többi résztvevő is - a játék főnyereménye azonban az együtt töltött, közös élmény volt, melyet minden jelentkező megkaphatott.

A 6. Házasság Hete részletes programja ITT elérhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.