Közélet

Jótékonysági akció és lekvár a Rongy termelői piacán

Jótékonysági akció és lekvár a Rongy termelői piacán

2014. február 4., kedd
Jótékonysági akció és lekvár a Rongy termelői piacán
rongy_lekvar

Február 9-én ismét megtartja Bödön címmel termelői piacát a Rongy Kocsma, ahol meleg ruhát és takarót gyűjtenek a rászorulók számára, táncházat és kézműves foglalkozást tartanak gyerekeknek, valamint elleshetjük a lekvárkészítés titkait is.

Programok:

Gyűjtés a rászorulóknak - 9-13 óráig

A Karitáció Alapítvány Bohócdokijai ismét kilátogatnak a Bödönre, ezúttal azonban nem játékokat, hanem meleg pulcsit, téli nadrágot, használható zoknit, sálat, sapkát, meleg takarót gyűjtenek az utcán élő hajléktalanok és rászorulók számára. A mínuszok kérlelhetetlenül megérkeztek, így egy pulcsi, aminek más már nem veszi hasznát, az utcán életet menthet!

Lekvár workshop - 9-13 óráig

Befőzés idénygyümölcsökből és vermelt zöldségekből! A Kamra és Gourmóka bemutatja, hogy készülnek finomságaik az első lépéstől az utolsóig, így a látogatók elleshetik a trükköket, kóstolhatnak, kérdezhetnek és végigkísérhetik, ahogyan elkészülnek a finomságok, a levendulás céklalekvár almával és a narancslekvár vermelt zöldségekkel.

Kézműves sarok - 9:30-14 óráig

Ezúttal a kézműveskedés a farsang jegyében zajlik majd, a gyerekek különböző technikákkal farsangi álarcokat készíthetnek Aradi Ági segtíségével. De aki úgy érzi, nem elég ügyes mindehhez, annak sem kell csüggednie, őket ugyanis Andi várja a festékeivel és bárkinek bármit szívesen varázsol az arcára.

rongy_bodon

Kölyök táncház - 11-12 óráig

Számfira Máté és Pató Zsuzsi ezentúl a Bödönök állandó vendége lesz, hogy megmozgassa kicsit a táncos lábú lurkókat és megmutassa nekik a magyar néptánc alaplépéseit. A piac és az egyéb programok látogatása ingyenes, további részletek a rendezvény

Facebookos oldalán

olvashatóak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.