Közélet

Lánykérés és T-rex a szegedi Dóm téren

Lánykérés és T-rex a szegedi Dóm téren

2014. február 25., kedd
Lánykérés és T-rex a szegedi Dóm téren
kokavecz_attila_trex01

Kokavecz Attila csak "kattintgatni" ment ki a Dóm térre, amikor belefutott a lánykérésbe. Egy húsevő trollkodott a fotójába.

"Csak sétálgattam a Dóm tér környékén. Egy barátom kérését akartam teljesíteni, ezért volt nálam a fényképezőgép." Az egyetemista srác a véletlenek összjátékának köszönheti, hogy sikerült elcsípnie egy Valentin-napi romantikus lánykérést a Fogadalmi Templom lépcsőjén.

Kokavecz Attila

most először próbálkozott meg az alternatív fotózásként ismert technikával. Ennek lényege, hogy az összképbe valami (látszólag) oda nem illő dolgot illesztenek. Így

épülhet a főváros szívében piramis

, vagy

költözhetett szörny a budapesti Deák tér aluljárójába

. A szegedi lánykérés a Jurassic Park egyik jelenetét kapta, nem véletlenül. "Korábban, ha lőttem egy rossz fotót, mindig azzal vigasztaltam magam, hogy majd photoshopolok egy dinót a háttérbe, attól legalább vicces lesz. Most is ez történt, e nélkül snassz lenne a kép. Viszont nem sejtettem, hogy ennyire népszerű lesz" - így az elsőéves óvodapedagógus hallgató, aki egyébként alig két éve kezdett el mélyebben ismerkedni a fotózás rejtelmeivel. Eddig portrékat, koncertfelvételeket készített mintegy saját szórakoztatásra, de a békéscsabai állatmenhelyen - ahol korábban önkéntesként dolgozott - örökbe adási célzattal kapta lencsevégre a gazdira váró lakókat. A trollkodó T-rex Facebookon 183 lájkot hozott, ugyanakkor kritikusa is akadt: "az egyik hozzászóló megemlítette, hogy nem vet árnyékot a dinó". Mára a fiatal pár is megkapta a képet, kiderült, valóban egy lánykérést sikerült megörökíteni a szerelmesek napján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.