Sport

Labdarúgás: megkezdődött az átigazolási időszak Csongrád megyében is

Labdarúgás: megkezdődött az átigazolási időszak Csongrád megyében is

2014. január 22., szerda
Labdarúgás: megkezdődött az átigazolási időszak Csongrád megyében is
hfc_utc16_gs

Január 21-től hivatalosan is megkezdődött a téli átigazolási időszak a magyar labdarúgásban. Az alábbiakban rövid áttekintést olvashatnak arról, hogy megyénkben a legnagyobb érdeklődéssel kísért megyei I. osztályú bajnokságban milyen játékosmozgásokat terveznek a csapatok.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2013. november 26-án módosított Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzata szerint 2014-ben a téli átigazolási időszak 2014. január 21-én kezdődik, és február 21.-én 24 óráig tart. A 106 oldalas szabályzat részletesen rögzíti a labdarúgók átigazolásával kapcsolatos teendőket. Tekintettel arra, hogy régiónkban - sajnos - a hivatásos (profi) szerződéssel rendelkező labdarúgók átigazolásával kapcsolatos teendők nem aktuálisak, így kizárólag az amatőr labdarúgók átigazolásával foglalkozunk. Az amatőr labdarúgók közül két kategóriát különböztethetünk meg, egyrészt az amatőr szerződéssel rendelkezőket, másrészt a szerződés nélkülieket. Mindkét csoportra egyaránt érvényes a szabályzat azon rendelkezése, amely szerint a bajnoki év időtartama alatt (2013. július 1-től 2014. június 30-ig) a labdarúgó három alkalommal igazolhat át, de hivatalos mérkőzésen csak két sportszervezet színeiben léphet pályára. Konkrétan ez azt jelenti, hogy az a játékos, aki például csapatában hivatalos kupa- vagy bajnoki mérkőzést játszva elkezdte a bajnoki évet, majd a nyári átigazolási időszakban új egyesülethez igazolt, annak a téli átigazolási időszakban lehetősége van ugyan az átigazolásra, de harmadik klubban már nem léphet pályára, játéklehetőséget csak akkor kaphat, amennyiben visszaigazol a bajnoki év kezdetén lévő csapatába. A szerződéssel nem rendelkező labdarúgók a téli átigazolási időszakban minden más korlátozás nélkül válthatnak csapatot, míg a szerződéssel rendelkező amatőr labdarúgók átigazolásához a korábbi szerződésük felbontása szükséges, amely történhet közös megegyezéssel, vagy valamelyik fél (a labdarúgó vagy a klub) vállalt kötelezettségei nem teljesülése esetén is. A téli időszakban - az egy bajnoki évre szóló amatőr szerződések következményeként - a nyárinál lényegesen kevesebb mozgás várható a csapatok játékoskeretében. Természetesen az átigazolások csak akkor válnak bizonyossá, amennyiben a szükséges okmányokat az illetékes megyei igazgatósághoz leadják, és az átigazolásnak nincs törvényes akadálya. Nézzük a Csongrád megyei I. osztályú bajnokságban szereplő együtteseknél az eddig nyilvánosságra került átigazolási elképzeléseket a csapatoknak bajnokság őszi idényében elfoglalt helyezésük alapján!

1. Hódmezővásárhelyi FC

Várható érkezők: Kerepeczki Csaba és Bernát Péter (mindkettő UTC), Grósz Márk (Sándorfalva SK), Mucsi Dénes (Németországból visszatérő). Várható távozó: -

2. Tisza Volán SC

Várható érkezők: Pénzváltó Bence (Orosháza FC kölcsönből vissza), Szabó Mihály Dávid (Mórahalom VSE kölcsönből vissza). Várható távozó: Boldizsár Bálint (FK 1899 Szeged).

3. Újszegedi TC

Várható érkező: - Várható távozók: Kerepeczki Csaba és Bernát Péter (HFC), Végh Ariel (Orosháza FC), Erhardt Szilárd (KEAC), Dombi Imre (Sarkadi Kinizsi).

4. Mórahalom VSE

Várható érkező: - Várható távozó: Szabó Mihály Dávid (Tisza Volán SC kölcsönből vissza).

5. Makó FC

Várható érkező: - Várható távozó: -

6. Ásotthalmi TE

Várható érkező: Dóra Tamás (FK 1899 Szeged) Várható távozó: Csáki Róbert (?)

7. Tápé ESK

Várható érkezők: Molnár Dániel (Sándorfalva SK), Bacsa András (Gyálarét), Szabó Gergely (SZVSE), Hegyesi Ádám (külföldi munkavállalásból vissza). Várható távozók: Pöszmet Tamás (Kunszállás), Márki Kornél (Orosháza FC), Fröhlich Tamás (külföldi munkavállalás), Rácz Zoltán (Kisteleki TE).

8. FK 1899 Szeged

Várható érkezők: Gonda Attila és Orosházi Dániel (mindkettő Algyő SK), Boldizsár Bálint (Tisza Volán SC), Szőcs Tamás (Kézdivásárhely - Románia). Várható távozók: Dóra Tamás (Ásotthalmi TE), Mihalkó Gergő (Sándorfalva SK), Gonda Miklós (Pénzügyőr SE).

9. Csanádpalota FC

Várható érkező: - Várható távozó: -

10. Algyő SK

Várható érkező: - Várható távozók: Gonda Attila és Orosházi Dániel (mindkettő FK 1899 Szeged).

11. Csongrád TSE

Várható érkező: Lévai Mihály (Kisteleki TE). Várható távozó: -

12. Szegedi VSE

Várható érkező: Olajos Tamás (Kiskundorozsmai ESK). Várható távozó: Szabó Gergely (Tápé ESK).

13. Szentesi Kinizsi TE

Várható érkező: - Várható távozó: -

14. Sándorfalva SK

Várható érkező: Mihalkó Gergő (FK 1899 Szeged). Várható távozók: Grósz Márk (HFC), Molnár Dániel (Tápé ESK).

15. Kisteleki TE

Várható érkező: - Várható távozók: Lévai Mihály (Csongrád TSE), Rácz Zoltán (Tápé ESK).

16. Nagymágocs SE

Várható érkezők: Köteles Ádám (Orosházi MTK-ULE U-21), Dovics Marcell (HFC U-21), Szarvas József (Vasas Akadémia), Labádi György (Békéscsaba UFC). Várható távozó: - A téli időszakban két megyei I. osztályú együttesnél történt váltás az edzői poszton is, Újszegeden

Major Lászlót

játékos-edzőként

Brinszky Adrián

váltotta, míg az előző évben bajnokságot nyerő Tápé ESK váratlanul lemondott edzője,

Paksi Péter

helyett

Orosházi László

irányítja a csapat szakmai munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.