Kultúra

Január végéig hosszabbították meg az Örkény-kiállítást

Január végéig hosszabbították meg az Örkény-kiállítást

2014. január 10., péntek
Január végéig hosszabbították meg az Örkény-kiállítást
Orkeny01

Több mint tízezren látták a Fekete ház Örkény 100+1 című kiállítását 2013-ban. A zárást eredetileg decemberre tervezték, de a siker miatt a tárlat tovább marad Szegeden: egészen január 26-ig látogatható.

A Fekete ház emeletének kiállítása a groteszk hazai nagymesterét, az egyperces műfaj megteremtőjét,

Örkény Istvánt

mutatja be szokatlan formában. Izgalmas installációs eszközökkel és egy „Tótékba oltott egyperces”-labirintussal várják az érdeklődőket Szegeden: a kartondobozokból épült folyosó falai felfedezésre váró egyperceseket rejtenek. A kalandozásban elfáradt látogatókat a tárlat végén egy Isten hozta, őrnagy úr-filmrészletet játszó kerti wc és egy vendégkönyvként funkcionáló írógép is várja. A kiállítást eddig 12 ezren látták, ezért a szegedi múzeum úgy döntött, meghosszabbítja a tárlatot egészen január 26-ig. A zárásáig még két alkalommal vehetnek részt ingyenes tárlatvezetésen az érdeklődők: január 18-án és 25-én, szombaton 11 órakor várják a látogatókat a Somogyi utcában. A Móra Ferenc Múzeum és szegedi kiállítóhelyei -így a Fekete ház is- január 13-án nyitják meg újra kapuikat a téli szünetet követően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.