Közélet

Újabb országjárásba kezd a Fidesz a rezsicsökkentésről

Újabb országjárásba kezd a Fidesz a rezsicsökkentésről

2013. december 29., vasárnap
Újabb országjárásba kezd a Fidesz a rezsicsökkentésről
csekk_01

Újabb országjárásba kezd a Fidesz: január 20. és február 15. között 119 helyen 30 kormánypárti politikus tart fórumot a rezsicsökkentésről - jelentette be Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Felidézte: december elején

Orbán Viktor

miniszterelnök bejelentette, hogy Magyarország elég erős ahhoz, hogy megkezdődhessen a harmadik rezsicsökkentést előkészítése is. Megvalósulásához két feltétel szükséges, hogy megalapozott és fenntartható legyen, és sokan támogassák. A kommunikációs igazgató jelezte: a rezsimunkacsoport várhatóan a januári frakcióülésen tesz majd javaslatot arra, hogy mely szolgáltatásokat és milyen mértékben érintsen a következő rezsicsökkentés.

Kocsis Máté

az idei év egyik legfontosabb kormányzati és parlamenti döntésének nevezte a rezsicsökkentést. Ugyanakkor hozzátette: az Európai Unió bürokratái és a hazai baloldal is állandóan támadta különböző nyilatkozatokkal és módszerekkel az intézkedést. A rezsicsökkentés megvédésére a Fidesz tavasszal aláírásgyűjtésbe kezdett, amelynek keretében csaknem 2,5 millió ember támogatatta aláírásával az intézkedést - emlékeztetett, megjegyezve, hogy ezzel ez lett minden idők legsikeresebb aláírásgyűjtési akciója Magyarországon. Az idén ősszel országjárást indítottak, mintegy 120 helyszínen tartottak fórumokat a rezsicsökkentésről. Ezeken csaknem ötven ezer ember vett részt. Kocsis Máté elmondta: azok az emberek, akik tavasszal támogatták a rezsicsökkentést, január elején levelet kapnak, amelyben meghívják őket az újabb fórumokra. Egyúttal arra kérik őket, hogy munkájukkal segítsék a Fideszt a kampány során, vagyis aktivistákat is toboroznak. A kommunikációs igazgató kiemelte: 2014 a rezsiharc éve lesz, és a jövő tavaszi választások legnagyobb tétje lesz, hogy sikerül-e megvédeni a rezsicsökkentést. Több baloldali nyilatkozatot említett példaként, amelyek arról szóltak, hogy jelenlegi formájában megszüntetnék, eltörölnék a rezsicsökkentést. A Fidesz ezért tartja szükségesnek, hogy ismét országjárás keretében szerezzen támogatást, és folytatódhasson a rezsicsökkentés politikája - mondta Kocsis Máté. A kommunikációs igazgató álságosnak nevezte

Burány Sándor

szocialista képviselő vasárnapi nyilatkozatát, amelyben az online pénztárgépek ügyében követelt sürgős jogszabály-változtatást. Kocsis Máté közölte: az MSZP és Burány Sándor is pontosan tudja, hogy az online pénztárgépek bekötése minden tisztességes adózónak és vállalkozónak érdeke, és épp azt a célt szolgálja, hogy az adócsalókat kiszűrjék. Azzal kapcsolatban, hogy a Párbeszéd Magyarországért fővárosi politikusai a főpolgármester korábbi ígéreteiről, utcaátnevezésekről, a BKV finanszírozásáról, a város költségvetéséről kérdezik a budapestieket, Kocsis Máté azt mondta: a fővárosi PM tagjainak sorában sok olyan ember van, aki korábban a "Demszky-érának" volt oszlopos tagja vagy támogatója. Mint mondta, a jelenlegi főpolgármester megerősítette, konszolidálta, és a kormányzat is minden módon segítette a fővárost, amely így a jelenlegi ciklusban "valóban komoly sikereket ért el". Hozzátette: inkább azokkal szemben kellene 13 plusz 1 pontot megfogalmazni, akik korábban eladósították a fővárost. Az előző napi,

Horváth András

volt adóhivatali dolgozó melletti tüntetéssel kapcsolatban Kocsis Máté azt mondta: a Fidesz álláspontja az ügyben változatlan. Mindenkitől, politikai pártoktól, Horváth Andrástól, a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól és a nyomozóhatóságoktól is azt kérik, hogy végezze a munkáját és derüljön ki az igazság - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.