Közélet

SZKT: baj esetén jelezzünk a jármű vezetőjének!

SZKT: baj esetén jelezzünk a jármű vezetőjének!

2013. december 10., kedd
SZKT: baj esetén jelezzünk a jármű vezetőjének!
sinjavitas04_gs

A 2-es villamoson történtekhez hasonló atrocitásokat észlelve jelezzünk a jármű vezetőjének - hívja fel a figyelmet nyílt levelében a Szegedi Közlekedési Kft. A cég köszönetét fejezte ki Bakó Dávidnak is, amiért kiállt a rend védelmében a közösségért.

Tóth István Tibor

, a Szegedi Közlekedési Kft. Ügyvezető igazgatója az alább olvasható közleményt juttatta el portálunkhoz.

A rend védelmében

"Rendkívül elszomorító, ami a minap a 2-es villamoson történt. Egy fiatalembert megvertek pusztán azért, mert figyelmeztetni mert egy huszonéves fiatalt a villamoson arra, hogy ne dohányozzon. Szót szó, tettet tett követett. 8 napon belül gyógyuló sérülés lett belőle. Elkeserítő a tény ránk, emberekre nézve. Nemcsak azért mert úgy tűnik, sokan a szabályokat figyelmen kívül hagyva élnek, utaznak, hanem azért is mert úgy tűnik, hogy az a kevés ember, aki veszi a bátorságot, hogy a szabálytalankodókat a többiek érdekében figyelmeztesse, nem számíthat az emberek, utasok támogatására, közbelépésére. Szerencsére azért még vannak kivételek, ahogy ez esetben is Dávid segítségére sietett egy hölgy. Ahogy az élet számos területén, úgy a közösségi közlekedési eszközök igénybevétele is szabályokhoz kötött. Az utasokra nézve ez esetben az utazási feltételek rögzítik az igénybevétel feltételeit, melyben többek között a dohányzásra vonatkozó tilalom is feltüntetésre került. Bízunk benne, hogy a jövőben hasonló eset nem történik, ám kérjük utasainkat, hogy amennyiben attrocitást észlelnek a járművön, úgy értesítsék az adott járat vezetőjét, mert – tekintettel a hosszú szerelvényekre - nem biztos, hogy a fülkéből észreveszi azonnal a jármű belsejében zajló történéseket. Társaságunk nevében utólag is szeretnénk kifejezni köszönetünket Bakó Dávidnak, hogy a ’rend védelmében’ kiállt a többi utas érdekében – nem mellesleg az utazási feltételekben foglaltak mellett, és mielőbbi gyógyulást kívánunk Neki!" - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.