Közélet

Rászoruló családok karácsonyoztak az Aranyszömben

Rászoruló családok karácsonyoztak az Aranyszömben

2013. december 22., vasárnap
Rászoruló családok karácsonyoztak az Aranyszömben
_DSC0094

December 21-én, zsákokba kötött szeretetcsomagok végeláthatatlan sorai töltötték meg az Aranyszöm Rendezvényház konferenciatermét. A mórahalmi Bonitas Nőegylet nevével fémjelzett jótékonysági rendezvény keretében, számos rászoruló család gyermeke élhette át az ajándékozás örömét.

A rendezvényen köszöntőt mondott

Nógrádi Zoltán

, Mórahalom polgármestere, aki elmondta, hogy az egy közösségben élők mindenkor felelősséggel tartoznak egymásért, így a karácsonyi örömszerzés kapcsán is elengedhetetlen az összefogás. Évente visszatérő rendezvény a karácsonyi ajándékozás, melynek előkészületei során számba veszik az elsősorban tanyákon élő, rászoruló családok összetételét, létszámát, nem szerinti megoszlását, majd egyénre szabottan állítják össze részükre a jó minőségű használt ruházatot, tartós élelmiszereket, játékot, csokoládét, mesekönyveket tartalmazó kosarakat. A szervezők célja, hogy sikerüljön a meghívottak felé közvetíteni a meghitt ünnep varázsát, hiszen ezek a gyerekek különböző okok miatt nélkülözik a karácsony hangulatát, nekik korlátozottabbak a hozzáférhetőségeik azokhoz a javakhoz, játékokhoz, fejlődésüket szolgáló eszközökhöz, mint a jobb sorban élő társaiknak. Hangsúlyozták, az átadott csomagok nem segélyként szolgálnak, mindinkább a legszebb jó szándék szimbólumaként kerülnek a fa alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.