Közélet

Kalmár beszédes, Zagyva aktív, Botka kényelmes - Csongrád megyei képviselők a parlamentben

Kalmár beszédes, Zagyva aktív, Botka kényelmes - Csongrád megyei képviselők a parlamentben

2013. december 30., hétfő
Kalmár beszédes, Zagyva aktív, Botka kényelmes - Csongrád megyei képviselők a parlamentben
parlament_36_gs

Kalmár Ferenc KDNP-s politikus beszélt a legtöbbet a Csongrád megyei képviselők közül a parlamentben idén, míg a legtöbb önálló indítványt a jobbikos Zagyva György Gyula gyújtotta be, Botka László viszont 2011 óta nem adott be önálló indítványt. Íme, néhány statisztikai adat politikusaink 2013-es esztendejéről!

A parlament honlapján nyomon követhető, hogy az egyes képviselők hányszor szólaltak fel, pontosan mit is mondtak, illetve hogy mennyi indítvány, például írásbeli kérdés vagy törvényjavaslat kötődik nevükhöz. Ezekből az adatokból szemezgetve készítettünk összeállítást a Csongrád megyei politikusok 2013-as évéről.

B. Nagy László

kormánymegbízott idén az alkotmány negyedik módosításával kapcsolatosan nyújtott be önálló képviselői indítványt, de egyetlen alkalommal sem kért szót a fideszes politikus. Képviselőtársának,

Bodó Imrének

a nevéhez is az alkotmánymódosítással kapcsolatos indítvány fűződik, ő négy alkalommal szólalt fel, valamivel több mint tizenhét percet beszélt, legtöbbet az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló törvény általános vitája kapcsán.

bnagy_laszlo_parlament_14_gs

A szintén fideszes

Bohács Zsolt

nevéhez három önálló indítvány köthető a 2013-as esztendőben, s öt alkalommal szólalt fel. Közel három és fél perc volt a leghosszabb felszólalása, míg a legrövidebb 36 másodpercig tartott. Szólt többek között a birkózás sportág a nyári olimpiai játékok programján való megőrzésének támogatásáról, a bizottság véleményét ismertette a kereskedelemről szóló törvény módosítása kapcsán, illetve az edzői életpályáról is szólt.

bohacs_zsolt01_gs

Az MSZP-s

Botka László

önálló indítvánnyal 2011. május vége óta nem rukkolt elő, nem önálló indítvány viszont kötődik a nevéhez, például a jövő évi költségvetéshez 23 darab, továbbá az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról törvény módosításához három indítványt nyújtott be képviselőtársaival közösen. A parlamentben három alkalommal szólalt fel az év folyamán, a jövő évi költségvetési vitában egy másodperc híján 16 percet, s további 3 perc 10 másodpercet beszélt Szeged polgármestere.

botka_evertekelo22_gs

Önálló indítványt

Farkas Sándor

(Fidesz) is az alaptörvény módosításához nyújtott be, nem önállót pedig az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény módosításához. A Csongrád megyei politikus négy alkalommal szólalt fel, a vízgazdálkodásról szóló törvény módosításának általános vitájában közel 14 percet beszélt, illetve 8 perc 48 másodpercet.

farkas_sandor01_gs

A KDNP-s

Kalmár Ferenc

négy önálló és egy nem önálló indítványt nyújtott be 2013 folyamán, és 16 alkalommal szólalt fel, s két perc híján egy órát beszélt. Leghosszabban, 9 perc 51 másodpercet az adótörvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény módosítása kapcsán kért és kapott szót, ezen kívül az erdélyi magyar egyházak levéltárainak restitúciójáról, egyes törvényeknek a rezsicsökkentés végrehajtásával összefüggő módosításáról, továbbá a nyelvvizsgaközpontok működésének ellenőrzéséről.

lazarjanos_algyo16_gs

Lázár János

2013-ben négy önálló indítványt nyújtott be, ezek közül kettő Hódmezővásárhellyel kapcsolatos írásbeli kérdés volt, s további hat darab nem önálló indítványt. Öt alkalommal szólalt fel, 18 és fél percet beszélt ebben az évben a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, például az NFÜ elmúlt három éves munkája kapcsán szóban reagált egy interpellációra, s szót kért az uniós források hatékony felhasználásával kapcsolatos kormányzati lépéseket számba vevő interpelláció kapcsán. Két önálló és ugyanennyi nem önálló indítvány köthető 2013-ben

Mágori Józsefné

nevéhez. A fideszes politikus kilenc alkalommal szólalt fel, ötször a jövő évi költségvetés kapcsán. Közel huszonkét percet beszélt a parlamentben, leghosszabban öt és fél pedig. A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke,

Magyar Anna

egy önálló és ugyancsak egy nem önálló indítványt nyújtott be, utóbbi a területfejlesztésről és a területrendezésről törvény módosításához kapcsolódik. Két alkalommal kért szót a parlamentben ebben az esztendőben a fideszes politikus. Mórahalom polgármestere,

Nógrádi Zoltán

egy önálló és egy nem önálló indítványt nyújtott be, viszont egyetlen alkalommal sem szólalt fel.

ujhelyi_istvan01_gs

Ujhelyi István

, az Országgyűlés MSZP-s alelnöke három önálló indítványt nyújtott be 2013-ben, s három alkalommal szólalt fel, például a Nemzeti Emlékezet Bizottságáról szóló törvény általános vitájában, összesen 4 perc 20 másodpercet beszélt. Ujhelyinek eddig ebben a ciklusban 7164 technikai megszólalása is volt. két alkalommal közel öt percet beszélt idén a parlamentben a fideszes

Vincze László

, aki hat önálló és öt nem önálló indítványt jegyzett ebben az esztendőben. Írásbeli kérdést tett fel a lakáshitelesekkel kapcsolatban, s felszólalt a birkózásnak a nyári olimpiai játékok programján való megőrzésének támogatásáról kapcsolatos határozati javaslat kapcsán. Majdnem ötven percet beszélt idén a parlamentben

Zagyva György Gyula

, a jobbikos politikushoz 12 önálló és 3 nem önálló indítvány köthető, a legtöbb esetben írásbeli kérdést tett fel. A legtöbb ideig, több mint 14 percig a Magyarországon élő nemzetiségek helyzetéről szóló beszámoló általános vitájakor beszélt képviselőtársaihoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.