Közélet

Hatvanmilliárd forintos pályázat indul hétfőn

Hatvanmilliárd forintos pályázat indul hétfőn

2013. december 15., vasárnap
Hatvanmilliárd forintos pályázat indul hétfőn

Legalább 60 milliárd forintot biztosít a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az állattartó telepekhez szükséges eszközök és élelmiszeripari gépek, technológiák beszerzésére - közölte a szaktárca az MTI-vel.

A VM tájékoztatása szerint a támogatásra december 16. reggel 8 órától a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2014. január 31-ig lehet pályázni. Az állattenyésztési technológiai fejlesztésére beszerzendő technológiák, gépek támogatására mintegy 35 milliárd forint, míg az élelmiszeripar-feldolgozás technológiai fejlesztésére legalább 25 milliárd forint áll rendelkezésre. Mindkét célterület esetében a nagyértékű gépbeszerzésre legfeljebb 250 millió forint, a kisértékű gépekre 15 millió forint támogatást lehet igényelni. A rendelet teljes szövegét a Magyar Közlöny ez évi 207. számában olvashatják az érdeklődők - tartalmazza a VM közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.