Közélet

Fidesz: a szocialisták ma is a bankokat mentenék

Fidesz: a szocialisták ma is a bankokat mentenék

2013. december 22., vasárnap
Fidesz: a szocialisták ma is a bankokat mentenék

A Fidesz szerint a szocialisták ma is a bankokat mentenék, miközben a 2010-es kormányváltás óta félmillió családot sikerült megmenteni otthona elvesztésétől, és a kabinet továbbra sem fogja elengedni a bajba jutottak kezét.

A nagyobbik kormánypárt sajtóirodája ezt arra reagálva közölte vasárnap az MTI-vel, hogy

Simon Gábor

, az MSZP elnökhelyettese szerint a kormány három és fél éve képtelen megoldani a devizahitelesek problémáját, különösen a legnehezebb helyzetben lévőkét. Az ellenzéki politikus szerint a kormány húzza az időt és kommunikációs taktikázást folytat, amelynek célja a kormányzati felelősség elhárítása és az érdemi cselekvés elodázása. A Fidesz sajtóirodájának közleménye szerint magyar családok ezrei rettegnek az ünnepek alatt is otthonuk elvesztésétől, mert a szocialisták kormányzásuk alatt devizahitelekbe taszították és a bankoknak teljesen kiszolgáltatták őket. Közölték, a szocialisták a külföldi bankokkal lepaktálva megszüntették az első Orbán-kormány alatt létező olcsó otthonteremtési hiteleket és hagyták, hogy a bankok becsapják az embereket. A Gyurcsány-Bajnai-korszak alatt száznegyvenszeresére nőtt a családok devizahitel-állománya, és közel 750 ezer család otthonára tették rá kezüket a bankok - tették hozzá. A közlemény szerint a 2010-es kormányváltás óta félmillió családot sikerült megmenteni otthona elvesztésétől és a kormány továbbra sem fogja elengedni a bajba jutottak kezét. A bukott baloldal ezzel szemben ma is a bankok terhei miatt aggódik és a bankadót akarja csökkenteni - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.