Közélet

Már vád alatt a Mars téri piac korábbi vezetése (FRISSÍTVE)

Már vád alatt a Mars téri piac korábbi vezetése (FRISSÍTVE)

2013. november 18., hétfő
Már vád alatt a Mars téri piac korábbi vezetése (FRISSÍTVE)
marster01_gs

Hűtlen kezelés miatt vádat emelt a megyei ügyészség a Pusztai Lajos-féle vezetés ellen 2010 előtti ügyekkel kapcsolatban. A városháza szerint az új vezetés milliókat herdált el, a Fidesz szerint azonban szánalmas, hogy a 2007-2010 közötti időszak vonatkozásában 2001-re mutogatnak vissza.

A nyomozati anyag szerint jelentős túlszámlázás történt, a piacvezetés egy beszerzési és karbantartási feladatokat ellátó kft.-vel játszott össze, illetve a volt gazdasági vezető az üzemanyagkártyával követett el visszaéléseket. A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt a Szegedi Járásbíróság előtt a Szegedi Vásár és Piac Üzemeltető Kft. volt ügyvezetőjével és volt gazdasági vezetőjével szemben a 2007. és 2010. évek közötti hűtlen kezeléssel összefüggésben. A vádirat szerint az ügyvezető tudtával és beleegyezésével a gazdasági vezető az önkormányzati cég részére beszerzési és karbantartási feladatokat ellátó kft. vezetőjével megállapodott abban, hogy a valós piaci értéknél mintegy 35%-kal magasabban szereznek be tisztítószereket, papírárut és egyéb árucikkeket. A megállapodásnak megfelelően a beszerzési és karbantartási feladatokat végző gazdasági társaságon keresztül számlázták a ténylegesen jóval alacsonyabb áron megvásárolt termékeket. Ezen magatartásukkal a gazdasági társaságnak mintegy 7.000.000 forint kárt okoztak. A vádirat szerint a volt ügyvezető beleegyezésével a volt gazdasági vezető az ugyancsak a 2007. és 2010. évek közötti időszakban az önkormányzati tulajdoni cég üzemanyagkártyáját használta magáncélú utazásaihoz, valamint az ezekkel összefüggésben felmerült üzemanyag, autópálya díj és egyéb fogyasztási cikkek megvásárlásához. Fenti cselekményével a gazdasági társaságnak a 2007. és 2010. év közötti időszakban mintegy 8.700.000 forint kárt okoztak. A Szegedi Járási Ügyészség a volt ügyvezetővel, a volt gazdasági vezetővel és a számlázásban érintett cégben két személlyel szemben folytatólagosan elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat – áll a Csongrád Megyei Főügyészség közleményében.

A városháza közleményében az új vezetés herdálását említi

A polgármesteri kabinet az alábbi közleményben reagált az elhangzottakra: "A szóban forgó ügyvezetőt még a Bartha-féle fideszes városvezetés nevezte ki 2000-ben a cég élére, majd eltávolítása után a Dorozsmai Nagybani Piacon foglalkoztatta a mostani, Fidesz-Jobbik által kinevezett igazgató. Ha kiderül, hogy szabálytalanul jártak el, akkor a jog teljes szigorával kell velük szemben fellépni. Azt azonban mindenképpen hozzá kell tenni, hogy ebben az esetben néhány millió forintról van szó, míg a 2010 után kinevezett piacvezetés 160 millió forinttal vette át a céget, amit több közgyűlési döntés ellenére sem fizetett be a városkasszába, hanem elköltötte azt - ekkora kárt okozva ezzel az önkormányzatnak" - olvasható a közleményben.

Fidesz: Fröcsög a szocialista polip

A Fidesz szegedi szervezete az alábbi közleményt juttatta el portálunkhoz. "

Vádemelés a Botka-korszak piacánál történtek miatt Fröcsög a szocialista polip

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt a Szegedi Vásár és Piac Üzemeltető Kft-nél a szocialista városvezetés idején történtek miatt. Botka László 2007 és 2010-es polgármestersége idején történt események alapján, az Ügyészség álláspontja szerint folytatólagosan elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétsége valósult meg a Társaságnál. A Gyimesi László vezette Gazdasági és Pénzügyi Átvilágító Bizottság 2011-ben vizsgálta a cég 2002-2010 közötti tevékenységét. A Bizottság számos visszaélést, törvénysértést és bűncselekmények gyanúját állapította meg az MSZP vezette városi időszakban. A megtett intézkedéseket követően az eljárás mára jutott el a vádemelés időszakába. Szánalmas és a szegedieket hülyének néző az MSZP-s városháza hozzáállása, ami a 2007-2010 közötti időszak vonatkozásában 2001-re mutogat vissza. A Piac volt vezetőit a Botka László polgármestersége idején 2007-2010 között elkövetett cselekmények miatt helyezték vád alá. A Szegedi Fidesz megérti, hogy a bukott baloldal nehezen viseli az elmúlt hetek történéseit. Két hete az MSZP-s városvezetés idején regnáló IKV-s vezetést, most pedig az MSZP-s városvezetés idején regnáló Mars téri Piac vezetését helyezték vád alá. A Szegedi Fidesz felhívja a maffiabaloldal szegedi képviselőit, hogy amennyiben visszaélést tapasztalnak jelenlegi események során, akkor tegyenek feljelentést. Amennyiben ilyet nem tesznek, úgy megnyilvánulásaikat csak a fröcsögő polip puffogásainak tudjuk tartani" - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.