Közélet

Fidesz: Tovább nőttek a reálkeresetek

Fidesz: Tovább nőttek a reálkeresetek

2013. november 20., szerda
Fidesz: Tovább nőttek a reálkeresetek

Kilenc hónapja tart a bérek vásárlóértékének emelkedése. Az év első 9 hónapjában a bruttó átlagkeresetek 3,6 százalékkal, a nettó átlagkeresetek pedig 5 százalékkal nőttek. Tavaly szeptemberhez képest 5 százalékos a reálbér-emelkedés is – reagált a KSH szerdán ismertetett adataira Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

Selmeczi Gabriella

elmondása szerint Magyarország jobban teljesít a munkavállalók megbecsülésében, mint korábban. Tartósan nőttek a keresetek és azok vásárlóértéke is – tette hozzá. A szóvivő elmondása szerint Magyarországon egyre többen dolgoznak, „21 éve nem dolgoztak annyian, mint most”. Selmeczi Gabriella megjegyezte, munkavállalók bére „nemcsak számokban nő, hanem értékében is”. Egyre több pénz marad a munkavállalók zsebében. 2014-ben pedig ennél is több pénz marad, hiszen életbe lép a kiskeresetű családok adócsökkentése, tovább folytatódik a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók béremelése – hívta fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt szóvivője. Selmeczi Gabriella kitért rá, a gyed extrának köszönhetően a kisgyermekes édesanyák jövedelme is nő, hiszen ha gyermekük egy éves korát követően visszamennek dolgozni, ugyanúgy igénybe vehetik a majd gyed-et, illetve a gyes-t. Magyarország tartós növekedési pályára lépett, sőt a gazdasági növekedés a piaci várakozások duplája, tehát okkal bízhatunk abban, hogy 2014-ben még többen találják meg helyüket a munkaerőpiacon és még több pénz marad a munkavállalók zsebében, ami többet is fog érni – húzta alá a fideszes politikus.

Forrás:

Fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.