Sport

Szegedi páros lett az amatőr díjugrató magyar bajnok

Szegedi páros lett az amatőr díjugrató magyar bajnok

2013. október 15., kedd
Szegedi páros lett az amatőr díjugrató magyar bajnok
berente_krisztina_gs

Berente Krisztina első lett lova, Fanfár hátán az idei Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság amatőr versenyén szeptemberben, elnyerve ezzel a kategória legjobbjának járó bajnoki címet. A SZEGEDma.hu rövid összeállítással igyekszik bemutatni a szegedi párost, kérdéseinkre a hölgy édesapja és menedzsere, Berente Sándor válaszolt.

A büszke szülő elmondta, amatőrként akkor nevezhet valaki, ha a sportot nem hivatásként űzi, illetve saját lován indul az adott versenyen.

Berente Krisztina

a hétköznapok folyamán lovaglást oktat a családi vállalkozásként működő Szegedi Szabadidő Lovas Klub keretei között, szabadidejét azonban szívesen áldozza a versenyzésnek. Fanfár az egyesület saját tenyésztésű lova, és bár őszi születése miatt hátrányban van – az általában tavaszi születésű – kortársaihoz képest, rátermettségét bizonyítják eddigi eredményei.

PC-DSC_7377.jpg

A sportkarrierje elején járó, nyolcéves állatot három esztendeje trenírozza mostani lovasa, előtte egy évig a korábban szintén a klub színeiben versenyző

Nagy Józseffel

edzettek. Mindez heti hat napon át napi minimum egy-másfél órás foglalkozást jelent a lóval, aligha ha lehet tehát azt állítani, puszta szerencse okozta siker lett volna a magyar bajnoki cím elhódítása. "Ha nincs benne munka, nincs eredmény! Az egy dolog, hogyha a ló tehetséges, illetve jó származása van, de csak a vele végzett munka teszi igazán értékessé" – tette hozzá

Berente Sándor

. "Nagyon lényeges kérdés az is, hogy a lovas megtalálja-e a lovát. Sok a jó zsoké Magyarországon, de nem mindegyikük ül a személyiségüknek megfelelő hátason" – folytatta a gondolatsort az apa. Mint elmondta, Berente Krisztina és Fanfár ideális párost alkotnak, igazolják ezt korábbi eredményeik is. Augusztusban például a mezőhegyesi XXX. Országos Díjugrató Tenyészverseny 135 centiméter magas akadályokkal tarkított pályáján hibátlan lovaglással értek be harmincnyolc induló közül a tizenharmadik helyre, a szeptemberi magyar bajnokságra pedig már dobogós reményekkel utaztak el. Végül, háromnapnyi hibátlan lovaglást követően, a döntőben is sikerült az addig szintén makulátlan

Gajda Fanni

, Airvent Money duót maguk mögé szorítani az összevetésben. Mindez pedig azt jelentette, 2013-ban a szegedi Berente Krisztina és Farfán lettek a magyar bajnokok az amatőr kategóriában!

PC-DSC_7417.jpg

A jövőre vonatkozóan Berente Sándor elárulta, bíznak a további sikerekben és szeretnének komolyabb, magasabb kategóriákban rendezett versenyeken is elindulni. Ehhez azonban meg kell felelniük a részvételhez szükséges pénzügyi feltételeknek. Kifejtette, az anyagiak nagy buktatói ennek a sportágnak, sokan azért nem tudják kihozni a maguk által tenyésztett lóból a maximumot, mert nem rendelkeznek a megfelelő gazdasági háttérrel. Akárhogy is, egy valamit már biztosan nem lehet elvenni a Szegedi Szabadidő LK-tól: elsőként ez az egyesület adott Csongrád megyéből érkező amatőr bajnokot a verseny történetében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.