Közélet

Korszerűsít a Volán

Korszerűsít a Volán

2013. október 3., csütörtök
Korszerűsít a Volán

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a közösségi közlekedés átszervezése keretében az utasok által kifizetett díjak hatékonyabb felhasználása és a költségkímélőbb feladatellátás céljából racionalizálja a Volán társaságok működését. A jelenlegi 23 Volán társaságból 7 regionális társaság jön létre. A Dél-alföldi régió központi székhelye továbbra is Békéscsaba lesz.

A közösségi közlekedés racionalizálása során a Dél-alföldi régióba tartozó négy Volán társaságnak – Körös, Tisza, Kunság és a Bács Volán Zrt. – legkésőbb 2014. év végén jogilag egységes vállalatként kell az utazóközönséget kiszolgálnia mind a helyközi, mind a helyi közszolgáltatás területén. A régió központi székhelye továbbra is Békéscsaba marad, függetlenül a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatói váltásától. A régióba tartozó négy társaság összevonásával az egyik legnagyobb és legtöbb munkavállalót foglalkoztató társaság jön létre 2015. január 1-jétől. A cég közel 900 autóbusszal biztosítja majd a közösségi közlekedés ellátását, évi csaknem 148 millió utas, közel 300 település, több mint 1.200.000 lakos kiszolgálásával. A fúzió létrejöttével az utasok által kifizetett díjak és a költségvetésből biztosított kiegészítő finanszírozás eddigieknél hatékonyabb, költségtakarékosabb felhasználása jöhet létre. Az MNV Zrt. sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az új regionális központ székhelye Békéscsaba marad. A régió társaságainak működését a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. fogja irányítani. Az eseményen Fekete Antal, a központ vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a cég kiemelt feladata az integráció folyamatának gyorsítása, továbbá a Volán vállalatok irányítása, működtetése és az átalakítási folyamat levezénylése mellett a munkahelyek megőrzése, és olyan új tervek kidolgozása, amelyek új megbízásokra és a hatékonyság növelésére adnak lehetőséget. Az eseményen

Vantara Gyula

, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy a város a vezetőváltást követően még szorosabb együttműködésre törekszik és biztosítani fogja a működési hátteret a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.