Közélet

Ismét megdőlt az országos napi hidegrekord

Ismét megdőlt az országos napi hidegrekord

2013. október 6., vasárnap
Ismét megdőlt az országos napi hidegrekord
idojaras01_gs

A fővárosi nem, de az országos napi hidegrekord vasárnapra virradóra is megdőlt: Nyírlugoson mínusz 7,1 fokot mértek - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t.

Éjszaka a Dunántúlon a megnövekvő felhőzet mérsékelte a lehűlést, így a hőmérsékleti minimumok már a pozitív tartományban alakultak. Ugyanakkor keleten még sokfelé fagypont alá csökkent a hőmérséklet. Mostanáig az október 6-i legalacsonyabb minimumhőmérséklet rekord mínusz 4,6 Celsius-fok volt, amelyet 1959-ben Miskolcon mértek. Most vasárnapra virradóra Nyírlugoson volt a leghidegebb, mínusz 7,1 fok. Az előrejelzés szerint vasárnap a keleti országrészben főként fátyolfelhők szűrik a napsütést, a Dunántúlon azonban több lesz a felhő, de számottevő csapadék ott sem valószínű. Az ország középső sávjában és északnyugaton helyenként megélénkülhet a szél. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között várható, késő este 3-10 fokig hűl le a levegő. Az Országos Meteorológia Szolgálat vasárnap reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: késő este az északkeleti megyékben a talaj közelében helyenként ismét számítani lehet fagypont körüli hőmérsékletre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.