Közélet

A koszorúárusok már készülnek a mindenszentekre + FOTÓK

A koszorúárusok már készülnek a mindenszentekre + FOTÓK

2013. október 21., hétfő
A koszorúárusok már készülnek a mindenszentekre + FOTÓK
koszoruvasar07_gs

Már javában készülnek a mindenszentek ünnepére a Mars téri piac árusai, de az utolsó napokban lehet az igazán nagy rohamra számítani.

Jelenleg 35 koszorúárus közel 100 asztalon várja a vásárolókat a piac nagycsarnokában, a Cserzy Mihály utcai felőli bejáratnál, ahová a könnyebb megközelíthetőség érdekében tavaly helyezték át őket. „Erre azért van szükség, mert így aki koszorút szeretne vásárolni, egy kupacból tud válogatni, s nem kell bejárni az egész teret. Egy helyen láthatja a kínálatot, de az bizonyos, hogy a város legnagyobb választékát biztosan a Mars téri piacon fogja megtalálni” - tájékoztatta portálunkat

Erdei Péter

ügyvezető. A krizantémárusok és egyéb vágott virág árusok a lakossági parkolóban fogják kínálni portékájukat, de velük zömével várhatóan csak az utolsó héten kell számolni. Az ügyvezető az utolsó napokban számol a legnagyobb rohamra; az előző évek tapasztalati azt mutatják, 27-én már nemcsak nézelődnek, de vásárolnak is az emberek. „Előre tudják, hogy mikor szeretnének kimenni a temetőkbe, ezért egy-két nappal előtte jönnek hozzánk” - fogalmazott. Tavalyi körtúránkon azt tapasztaltuk, átlagban 600 forintért vehettük koszorút akár természetes anyagokból, akár műanyagból készült változatban. Idén az árak nem emelkedtek jelentősen, 650 és 5000 forint között juthatunk hozzá a sírokat díszítő darabokhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.