Közélet

Szegeden százak imádkoztak Szíria békéjéért + FOTÓK

Szegeden százak imádkoztak Szíria békéjéért + FOTÓK

2013. szeptember 8., vasárnap
Szegeden százak imádkoztak Szíria békéjéért + FOTÓK
mise04_gs

Az újabb közel-keleti válság miatt közös imára szólította fel a pápa a hívőket, Szegeden is százak gondoltak a békére szombat este.

A szíriai konfliktus nyomán a Közel-Kelet és a világ békéjéért hirdetett közös imanapot a világban, melyhez Szeged is csatlakozott. A dómban több százan imádkoztak együtt a konfliktus békés rendezéséért. „A Szentatyának ez a felhívása el kellett hogy jusson a lehető legtöbb emberhez, akár hívő, akár nem. Nem véletlen a dátum sem, hiszen Mária-ünnep előestéje szeptember 7-e. Annyi torzsalkodás, viszály van a világban az emberek között, hogy ezzel a felhívással a béke gesztusát akarjuk hangsúlyozni. Egy párbeszédre hívó szó a kiengesztelődésre, amire nagyon nagy szükség van a mai világban, a mai családokban. Bár a pápa felhívása konkrétan a szír helyzetre vonatkozik, mégis az egész világ háborútól sújtott övezetére gondolt a megbékélés, az egyetértés jegyében. A legkisebb imádságnak, jószándéknak is megvan a maga ereje, és ha az egész világot átjárja ez a szándék, akkor azt gondolom, hogy ez példaértékű. A híradások arról szólnak, hogy fokozódik a feszültség, és egyszer csak megjelenik egy szelíd nap, hogy fogjunk össze, és akkor milliók imádkoznak a jó érdekében a földön” – mondta el portálunknak

Kondé Lajos

belvárosi plébános.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.