Közélet

Rászorulók étkezését támogatja Haág Zalán

Rászorulók étkezését támogatja Haág Zalán

2013. szeptember 19., csütörtök
Rászorulók étkezését támogatja Haág Zalán
haag_zalan01_gs

Az év végéig kedvezményesen jutnak menühöz a 15-ös választókörzet idősei és a leszázalékolt lakosai. Haág Zalán ötletgazda úgy látja, sok embernek elkél a segítség, a körzetében élők közül ezres nagyságrendű az érintettek köre.

A belvárosi és felsővárosi nyugdíjasokat és leszázalékolt embereket segíti

Haág Zalán

, a 15-ös választókerület Fidesz-KDNP-s politikusa kezdeményezésével. A SZEGEDma.hu-nak elmondta, fogadóóráin, rendezvényeken, illetve a körzet lakosaival beszélgetve azt látta, sokan élnek nehéz körülmények között, s bizony alig esznek főtt ételt, vagy ha épp az kerül tányérjukra, akkor sem biztos, hogy jó minőségű alapanyagokból készült. „Naponta szembesülök a nehéz anyagi helyzetben élők gondjaival, akik nem tudják megfizetni a teljes árú menüt sem, ezért kerestem megoldást” – tette hozzá a politikus. Haág felkereste a Pick Étterem és Söröző tulajdonosát,

Popovits Richárdot

, együttműködését kérve, hogy a körzetben élő nyugdíjasok és rászorulók számára kínáljanak kedvezményes áron menüt. A társadalmi felelősségvállalás és a segítségnyújtás nem áll messze az étterem vezetőjétől, már korábban is támogattak több kezdeményezést, például az ÁGOTA Alapítványt is, így rábólintottak a képviselő ötletére, s 490 forintért kínálják a menüt az érintetteknek. Mint a legtöbb menüztetéssel is foglalkozó étteremnél, itt is előző hét végén le kell adni a rendelést, hogy mely napokra igénylik az ebédet. „Az étel átvételekor fontos, hogy lakcímkártya, nyugdíjas igazolvány vagy rokkant kártya legyen a 15-ös körzetben lakónál, de meghatalmazott útján is elvihető a menü, hiszen vannak, akik nem tudnak maguk elmenni az ebédért” – tájékoztatott Haág Zalán. A KDNP szegedi elnöke hozzátette, hétköznaponként 11 és 15 óra között várják az embereket a Pick Étteremben, s mindenki két menüt vásárolhat a december végéig tervezett akció keretében. Arra a kérdésünkre, hogy jövőre folytatódik-e a kedvezményes menüztetés, elmondta, az étterem vezetőjével fogják kiértékelni a tapasztalatokat decemberben, s azután döntenek ebben a kérdésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.