Bulvár

Először tartottak magyar pálinkafesztivált Amerikában

Először tartottak magyar pálinkafesztivált Amerikában

2013. szeptember 25., szerda
Először tartottak magyar pálinkafesztivált Amerikában

Először tartottak magyar pálinkafesztivált az Egyesült Államokban, a New Jersey Állambeli Lindenben.

Az eseményen, amelynek bevételét a Lindeni Kerekasztal Társaság elnevezésű magyar szervezet kezelésében álló, csaknem százéves magyar klubházra fogják fordítani, több mint ötszázan vettek részt.

Honti Balász

főszervező, a New York-i Széchenyi István Társaság elnökségi tagja az MTI-nek telefonon nyilatkozva méltatta, hogy a New York-i kezdeményezésre létrejött eseményt az összefogás jegyében támogatták a New Brunswick-i és a passaici magyar közösségek is. A vendégek magyar barack-, szilva- és cseresznyepálinkát kóstolhattak, de a kínálatot kiegészítették horvát, román és amerikai gyümölcspárlatok is. Az ételválasztékban töltött káposzta, csirkepaprikás, sültkolbász, gulyásleves, halászlé, káposztástészta, lángos, palacsinta és kürtőskalács szerepelt. A fesztiválon mások mellett fellépett az Életfa Zenekar, a Rózsafa Néptánc Együttes, a Délibáb Együttes, a Fun Factory és DJ Sizare.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.