Kultúra

Rendhagyó, zenés irodalomóra a Zero Art Caféban + FOTÓK

Rendhagyó, zenés irodalomóra a Zero Art Caféban + FOTÓK

2013. augusztus 14., szerda
Rendhagyó, zenés irodalomóra a Zero Art Caféban + FOTÓK
irodalmi_delutan04_gs

A vers és a zene kapcsolatáról folytatott gondolatébresztő beszélgetést Kerpics Judit középiskolásokkal kedd délután a Zero Art Caféban. Az SZTE magyar szakos hallgatója társával együtt heti két alkalommal tart ilyen irodalmi kávéházat az iskolásoknak.

Rendhagyó irodalmi kávéházat indított útjára két szegedi egyetemista júliusban:

Kerpics Judit

és

Kispál Anita

heti két alkalommal hirdetett tematikus nyári különórákat középiskolásoknak, a humántudományok népszerűsítésének céljából. A Zero Art Caféban tartott, szórakoztató különórák nemcsak irodalomról, de festészetről, képzőművészetről, zenéről, sőt akár színházról is szót ejtenek, érintve a fiatalokat érdeklő, aktuális kérdéseket.

József Attila

Kertész leszek című versét elemezte kedd délután egy ötfős csoport, majd annak megzenésített változatáról is egyenként elmondhatták véleményüket, érzéseiket - a téma ezúttal a vers és a zene kapcsolata volt. "Még áprilisban jött ennek az irodalmi kávéháznak az ötlete, melyben a tananyagban nem szereplő, de a középiskolásokat érintő és foglalkoztató témákat szerettünk volna feldolgozni. Az ismeretterjesztés és a közösségépítés mellett bátorítjuk az önálló gondolatokat, a kreativitást" - mesélte Kerpics Judit. A korábbi órák témája volt például

Marquez

A világ legszebb vízihullája című műve is, amely kapcsán az elfogadást és a közösség fontosságát beszélték ki,

Arany János

Tengeri hántás című balladája kapcsán pedig egy aktuális téma, a kirekesztés került szóba. "Ez utóbbi téma nagyon népszerű volt a diákok körében, a kívánságaik alapján is válogatjuk a témákat. Többen is jelezték, hogy szeretnének egy Harry Potterrel foglalkozó órát, így hamarosan ezt a népszerű regénysorozatot is bemutatjuk egy kicsit más szemszögből" - mondta a bölcsészhallgató. Az irodalmi kávézó kedden 16-18, csütörtökön pedig 17-19 óra között várja vendégeit a Zero Art Caféban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.