Közélet

Nem az akciós szőlő a kelendőbb a Mars téren + FOTÓK

Nem az akciós szőlő a kelendőbb a Mars téren + FOTÓK

2013. augusztus 29., csütörtök
Nem az akciós szőlő a kelendőbb a Mars téren + FOTÓK
szolokorkep05_gs

Az árusok szerint múlt héthez képeset olcsóbb lett a szőlő kilónkénti ára. A magyar gyümölcs várhatóan október végéig uralja még a Mars téri piacot.

Kis szemű, de édes az idei csemegeszőlő-termés a szegedi Mars téri piac árusainak kínálatában. A szezon kedvelt gyümölcsének kilóját legolcsóbban 150 forintért, legdrágábban 350 forintért vásárolhatjuk meg a termelőktől és a vállalkozóktól. Az ár – az eladók szerint – múlt héthez képest csökkent, akkor még szinte mindenhol 350 forintért mérték ugyan ezt a mennyiséget.

A termelők figyelnek a szomszéd stand áraira

Egy neve elhallgatását kérő árus 150 forintért adta a másodosztályú szőlőt, de ugyanitt egy tábla 250 forintért magyar mézédes Pannóniát hirdet. „Nem az akciós a kelendőbb” – tudtuk meg az eladótól.

Majoros Lászlóné

kisteleki termelő nem tesz minőségi különbséget saját terményei között, nála egységesen 250 forintért vehetünk a csemegéből. Vödörnyi fürtjeiből ottjártunkkor már sok elkelt, mint mondta, „a nézelődők is keresik a szőlőt”.

Bogos Sándor

három idősebb asszony társaságában kínálta gyümölcseit a piac bejáratánál. A saját tőkékről szüretelt apró szemű között kikandikált néhány kék színű csemegeszőlő is. „A nagyja már elkelt. Itt a piacon mindig ügyelünk arra, hogy árainkat ne vigyük a másik árai alá, de így is akad, aki akciózza” – mesélt a konkurens termelők hozzáállásáról a szőregi lakos.

Forgó Jánosné

úgy véli, piros és fehér szőlőit egyformán kedvelik a vásárlók. A forráskúti hölgy szintén saját lugasából szedi a tőkéket, kilóját pedig 300 forintért adja.

szolokorkep09_gs

Kóstolás és vásárlás kékből és fehérből egyaránt

A vevők előszeretettel csipegetnek egy-két szemet a kínálatból a vásárlást megelőzően.

Varga Gyöngyi

dinnyéért indult a piacra, de útközben találkozott az olcsó mézédes finomsággal, amiből rögtön leszakított egy szemet, hogy megízlelje. „Tényleg édes” – mondta, majd vett a kilónkénti 198 forintos szőlőből.

Mari Kálmánné

1 kilogramm 20 dekát vett az egyik standnál, ahol 350 forintért kínálják a fürtös szemeket. Ő csak a külső alapján döntött, a legszemrevalóbb árut válogatta össze.

Erdei Péter

, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője szerint az idei forró nyári napok nem tettek jót a csemegeszőlőnek. A magyar termények mellett sok az import áru, ami röviddel tovább marad fenn a piacokon, mint a hazai. A magyar szőlő várhatóan október közepéig lesz elérhető, a külföldi pedig egészen az őszi hónap végéig.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.