Közélet

Megérkezett a hidegfront, több járásra már kiadták a riasztást

Megérkezett a hidegfront, több járásra már kiadták a riasztást

2013. augusztus 19., hétfő
Megérkezett a hidegfront, több járásra már kiadták a riasztást

Három északnyugati megye több járására hétfőn kora este elsőfokú riasztást adtak ki a viharos erősségű szél miatt. Ezeken a területeken már a következő órákban számítani lehet arra, hogy a legerősebb széllökések a 70 kilométer/órát is meghaladhatják.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megye több járására adták ki a citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást az erős szél miatt. Mint kifejtették: hétfő este, késő este északnyugat felől hidegfront lép be az ország légterébe, melynek mozgása lelassul, így kedden is meghatározza időjárásunkat. Hétfő estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul és megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. Kedd délutántól északkeleten is lehetnek 60 kilométer/óra körüli széllökések – tették hozzá. A front hatására záporok, zivatarok alakulnak ki, de a Tiszántúlon csapadék kedd késő estig nem valószínű. Intenzívebb záport, vagy zivatart 70 kilométer/óra feletti széllökés kísérhet. Néhol heves zivatar sem zárható ki, amelyhez akár 80 kilométer/óra feletti szélroham és - nagyobb jégdarabokkal - jégeső társulhat. Emellett egy-egy zivatargócban felhőszakadás is kialakulhat – írta a meteorológiai szolgálat. A legfrissebb előrejelzés szerint keddre tizenöt megyére - Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére valamint Budapestre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt. Míg Fejér, Somogy és Veszprém megyére a zivataroktól független viharos erősségű szél miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.