Közélet

Egzotikus madarak költöztek a Gábor Dénes Szakközépiskolába + FOTÓK

Egzotikus madarak költöztek a Gábor Dénes Szakközépiskolába + FOTÓK

2013. augusztus 17., szombat
Egzotikus madarak költöztek a Gábor Dénes Szakközépiskolába + FOTÓK
madarkiallitas02_gs

Kanárik, papagájok, pintyek és galambok tekinthetők meg a Gábor Dénes Szakközépiskolában, ahol szombat délelőtt nyitotta meg kapuit a 48. Nemzetközi Díszmadárkiállítás.

A szivárvány minden színében pompázó énekesmadaraktól és különleges papagájoktól volt hangos szombat délelőtt a szegedi szakközépiskola épülete, ami a 48. Nemzetközi Díszmadárkiállításnak adott otthont. Közel hatvan madárfajtát tekinthettek meg a kilátogatók, melyek az ország minden pontjából, és a határon túlról is érkeztek. "A hazai tenyésztők állatai mellett Romániából érkezett madarakat is megcsodálhatnak a kilátogatók. Szerbiából is érkeztek volna a kiállításunkra, állategészségügyi okokból azonban sajnos nem tudnak idén itt lenni" - mondta el portálunknak a kiállítást szervező

Rózsavölgyi József

önkormányzati képviselő. A díszes énekesmadarak mellett Budapestről érkezett gyémántgalambok is helyet kaptak idén a tollas tárlaton, emellett nagy sikere volt a közel nyolcvan centi hosszú ara papagájoknak is, melyek méretükhöz híven a legnagyobb ketrecet kapták. "A természet egy csodálatos, kiragadott szegmense tér vissza már 48. alkalommal, nagy öröm, hogy a számítástechnika világába belenőtt gyerekek egy kicsit közelebb kerülhetnek ezekhez a gyönyörű állatokhoz" - tette hozzá Rózsavölgyi József. Idén egy szomorú eseménynek is emléket állítottak a madárkiállításon: a rendezvény szervezésében évtizedekig szerepet vállaló, nemrég elhunyt

Vas Sándorról

emlékeztek meg, fényképe szomszédságában pedig kedvenc díszmadarai foglaltak helyet. A madárkiállítás augusztus 20-án, délután kettő óráig várja vendégeit!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.