Közélet

Cáfolta a hűtlen kezelés vádját Gyurcsány minisztere

Cáfolta a hűtlen kezelés vádját Gyurcsány minisztere

2013. augusztus 26., hétfő
Cáfolta a hűtlen kezelés vádját Gyurcsány minisztere

Cáfolta az ellene felhozott vádakat a Gyurcsány-kormány újabb, bíróság elé állított volt minisztere - írta hétfői számában a Népszava.

Szabó Pált

- aki 2002–2008 között vezette a Magyar Postát, majd hírközlési miniszter lett - hűtlen kezeléssel vádolják több ingatlan - köztük a Postapalota - értékesítése és a vállalat új székházának bérlése miatt, holott ezek az ügyletek szerinte a tulajdonos állam határozatát végrehajtva, szabályosan zajlottak. Szabó a lapnak azt mondta, vagyoni hátrány sem érte az ezekben az években kiemelkedően nyereséges, a költségvetésnek jelentős osztalékot fizető céget. Sőt, a magyar állami vagyon gyarapodásának modellértékű példájának nevezte a Magyar Posta 2002-2010 közötti gazdálkodását. Úgy vélte, mindez "politikai megrendelésre kierőszakolt büntetőügy", hiszen az eladás és a bérlés szabályos volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.