Közélet

168 órás újraélesztés az Árkádban + FOTÓK

168 órás újraélesztés az Árkádban + FOTÓK

2013. augusztus 29., csütörtök
168 órás újraélesztés az Árkádban + FOTÓK
ujraelesztesrekord_02_se

A Szegedi Sürgősségi Napok programjaként „egyszemélyes” újraélesztésre invitálnak mindenkit az Árkádba. A szervezők az újraélesztési gyakorlat rekordját szeretnék megdönteni.

A rekord megdöntéséhez 168 órán át, azaz egy héten keresztül egy adott újraélesztő fantom torzón kell kétpercenként másnak elvégeznie az újraélesztési gyakorlatot. A szakképzett stáb mindenkit felkészít előtte a megfelelő mellkaskompresszióra és lélegeztetésre, ezért a laikusoknak sem kell megijedni az esetleges hibázástól. A nagyszabású akció múlt vasárnap kezdődött. A rekordkísérlet célja a civil lakosság figyelmének felhívása a helyszínen minél hamarabb elkezdett újraélesztésre szükség esetén.

Nagy Csaba

, a program egyik szervezője elmondta, vár mindenkit egy-egy 2 perces újraélesztés-szimulációra, ugyanis amellett, hogy egy rekordot próbálnak megdönteni, a résztvevők tanúsítványt kapnak, valamint részt vesznek egy sorsoláson e hét vasárnap 14 órakor, ahol értékes nyereményekre tehetnek szert. A kísérletből még hátravan néhány nap, így aki szeretne, az minél előbb csatlakozzon a rendezvényhez. Ezen megmozdulás mellett egy adománygyűjtést is szerveznek, amelyből a befolyó összeget egy mellkaskompressziós készülék (LUCAS2) beszerzésére szeretnék fordítani. A III. Szegedi Sürgősségi Nap keretében lesz pénteken lesz kéklámpás felvonulás, baleseti szimuláció, szombaton pedig családi programok, Mentő Olimpia, újraélesztési, harctéri evakuálás és mentési bemutató, illetve egy sürgősségi osztály életébe is bepillanthatnak az érdeklődők.

A rendezvény részletes programja itt található!

Molnár Máté Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.