Közélet

Őszre szépül meg az újszegedi Gregor-iskola

Őszre szépül meg az újszegedi Gregor-iskola

2013. június 12., szerda
Őszre szépül meg az újszegedi Gregor-iskola
gregor_iskola01_gs

Úgy tűnik, lezárultak a politikai csaták, már zajlik a közbeszerzés, így a tervek szerint a szeptemberi iskolakezdésre megújul az idén ötvenéves Gregor-iskola.

A jogi bizottság május végén nem tudott döntést hozni az újszegedi Gregor József Általános Iskola felújításával kapcsolatban.

Ahogy megírtuk

, határozatképtelen volt a testület, így nem tudták kiírni a közbeszerzést. Az MSZP-s politikusok azt nehezményezték, hogy az ötvenéves, málladozó vakolatú intézményre költenék a teljes, felújításra szánt városi keretet. A bizottsági döntés azonban szükséges volt ahhoz, hogy kiírják a közbeszerzést, és így a nyári szünidőben elvégezhetik a munkálatokat. A körzet önkormányzati képviselője,

Pocsai Blanka

portálunknak elmondta, a felújítás kapcsán elhangzott véleményekkel, kritikákkal nem tud egyetérteni, hiszen példaértékű összefogás valósult meg a felújításért. Szülők, környéken élők és képviselők egyaránt éveken keresztül gyűjtöttek az iskola felújításának első lépésére, az ablakok cseréjére. „Mint kiderült, pályázatban nem szerepelhettünk, mert a kiíráshoz nem lehetett annyi önerőt elszámolni, mint amennyit gyűjtöttünk, vagyis gyakorlatilag a szorgoskodásunkkal kizártuk magunkat. Ezt követően javasolta a Fidesz-frakció a 40 millió forintos felújítási keretet a tervezetben szereplő nulla forinttal szemben” – magyarázta a Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő. Pocsai Blanka megjegyezte, elég érdekes az összkép, hiszen míg az újszegedi intézmény külső homlokzata omladozik, addig a híd lábánál lévő Tisza-parti Általános Iskolát több száz millió forintból újították fel. „Nagyon éles a kontraszt, s nagyon nehezen dolgozták ezt fel az újszegedi lakosok, ezért is tettem javaslatot a rekonstrukcióra” – közölte. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (NGSZ) által évről évre összeállított javaslatoknak is az első helyén szerepelt a Gregor-iskola felújítása. A képviselő elmondta, a közbeszerzési eljárást elindították, remélik, minél hamarabb felállványozzák a sulit, és elkezdődik a munka, melyre hosszú évek óta várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.