Közélet

Mikor társasjátékozott utoljára?

Mikor társasjátékozott utoljára?

2013. június 19., szerda
Mikor társasjátékozott utoljára?
tarsasjatek

Míg sokan a Gazdálkodj okosan! izgalmain nőttünk fel, addig a mai kor gyermekei számára már jóval több társasjáték típus áll rendelkezésre. A minden igényt kielégítő 3D-s változatok mellett a készségfejlesztő, logikai képességet alakító és stratégiai érzéket próbára tevő típusok is sok gyermek kedvencének számítanak. A remek időtöltést kínáló társasjátékok képesek arra, hogy akár felnőtt fejjel átéljük a meleg, otthoni légkör teremtette biztonságot, és az összetartozás érzését.

De miért is különösen hasznos

, ha ilyen meglepetéssel ajándékozza meg gyermekét? Azokon a délutánokon és estéken, amikor nincs más programja a családnak, remek választás lehet bármelyik társasjátékkal eltöltött idő. Amellett, hogy kellemes beszélgetésekkel köthető egybe az elfoglaltság, az együttes játék izgalma

erősebbé teszi a szülők és gyermekek közötti kapcsolatot. A játék során a kicsik megtanulják a szabályok elfogadását

, és ha éppen úgy alakul, hogy vesztésre állnak, az ezzel való megbirkózás érzését is átélhetik játékos formában. Szinte nincs is olyan gyermek, aki ne kedvelné Micimackót, a Star Wars-t, vagy ne kalandozna szívesen a Disney által megálmodott bármelyik mesét felelevenítő társasjátékok világában. Hóferhérke és a 7 törpe történetét feldolgozó társasjáték mellett Csipkerózsika, de a lovagok és telepesek életével foglalkozó stratégiai játék sem hiányozhat napjaink üzleteinek és áruházainak kínálatában. A varázslatokkal és misztikummal teli ókori Egyiptom és Arábia hangulatát csempészheti a közös délutánokba a

Samarkand

nevű társasjátékkal, de választhatja például a felnőtteknek szóló

Activity-t,

vagy a számos kártyajáték egyikét is, melyek egy baráti társasággal töltött délután, este méltó kiegészítői lehetnek.

Mi is a lényeg?

Rohanó mindennapjainkban sajnos gyakran éppen azokról a dolgokról feledkezünk meg, melyek energiával töltenének fel bennünket, hogy jobban meg tudjunk felelni a felénk támasztott követelményeknek. A családdal, gyermekekkel töltött idő sokszorosan meghálálja majd magát, s ezt valóban csak akkor tapasztalhatja meg, ha időt szán efféle elfoglaltságra. A gyermekek számára biztonságos légkör és a jó hangulatban eltöltött közös idő személyiségfejlődésükre pozitív hatással lesznek, s mindez hozzájárul ahhoz, hogy egészséges felnőtt váljék belőlük.

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.