Sport

Gálhidi György: óriási lenne több ezer szurkoló előtt bizonyítani

Gálhidi György: óriási lenne több ezer szurkoló előtt bizonyítani

2013. június 10., hétfő
Gálhidi György: óriási lenne több ezer szurkoló előtt bizonyítani
kisvarda_szeged2011_48_gs

A kisvárdai döntetlent követően jó eséllyel várja a hazai visszavágót az NB II-es osztályozón a Szeged 2011. Gálhidi György vezetőedző értékel.

Megkezdődtek hát a nagy érdeklődéssel várt NB II-es osztályozók, melyet az MLSZ drasztikus bajnokirendszer-átszervezése miatt bonyolítanak le oda-visszavágós szisztémában. Mint az már közismert, a 2013-2014-es idénytől megszűnik a kétcsoportos másodosztály, s ettől kezdve a legjobb klubok egyetlen, 16 csapatos mezőnyben küzdhetnek tovább a feljutást jelentő első két helyért. A kisvárdai döntetlen után, az ott szerzett tapasztalatokról kérdezte a szegedi futball krónikása,

Vitos György

a Szeged 2011 mesterét,

Gálhidi Györgyöt

a csapat honlapján olvasható

interjúban.

- A kisvárdai "odavágón" a hazaiak megilletődötten kezdtek, így a rutinosabb Szeged már a félidőben eldönthette volna a lényeges kérdéseket...

- Megleptük a várdaiakat, a középső zónában kezdtük a védekezést, remekül zártuk a területeket, nem találtak rajtunk fogást. A félvonal környékén céltalanul passzolgattak, mi pedig a megszerzett labdákkal gyors kontrákat tudtunk vezetni. Két-három ígéretes támadásunkból is szerezhettünk volna gólt, de sajnos, ez ekkor még nem nem sikerült. Egy szép baloldali akció után végül mégis a hálóba találtunk, talán túl korán is hittük azt, hogy megvan a meccs.

- Hogy érzi, minek tudható be, hogy a fiúk biztos vezetésük tudatában érthetetlen módon visszaállnak? A fizikai állapottal - ezt többször is hangsúlyozta - nem lehet gond. Talán az esetleges pszichés problémákat nem sikerült még helyre tenni?

kisvarda_szeged2011_60_gs

- Az egygólos vezetés soha nem "biztos", bármikor, bármilyen ellenfél találhat egy gólt, és a ritmusvesztés miatt gyakran előfordul az eredmény megfordítása. Sajnos, több "taktikailag éretlen" csapatomnál is előfordult, hogy 15-20 perc után a látottak alapján eldöntötték, hogy az adott ellenfél "gyenge", visszavettek a fordulatszámból és ez később megbosszulta magát. Most azonban nem ilyen egyszerű a képlet, tulajdonképpen 10-12 emberrel játszottuk végig a tavaszi szezont, érthető, hogy néha idegileg és fizikailag is "holtpont" áll be a teljesítményükben. Sokat dolgoztunk az elmúlt 5 hónapban, de mivel alacsonyabb szintről indultunk, akarva-akaratlanul is néha bekövetkezett olyan hullámvölgy, amikor bizony, be kellett "áldozni" egy-egy meccset, hogy utána 2-3-at meg tudjunk nyerni. Szombaton a második félidőben többen izomfáradtságra panaszkodtak, így ezért nem tudott érvényesülni a jobb fizikai állapotunk.

- Köztudott, hogy az osztályozós rendszer külön műfaj, gyakran borul a papírforma, egy-egy meccsen nemcsak a nagyobb játéktudás, apróbb nüanszok, vagy akár tizenegyesek is dönthetnek. De vajon hogyan készíti föl mindezekre a játékosait?

- Öt hónapja keményen dolgozunk, a két meccsen érvényesülnie kell a jobb állapotunknak. Most is nagy volt a különbség erőben, sebességben, csapatjátékban, de a Várda az utolsó erőtartalékait mozgósítva a második félidőben fölénk nőtt, a kiállítás után pedig több lehetősége is megvolt a fordításra! Remélem, a visszavágón nem engedjük felállni a már földön lévő ellenfelünket. Nem hiszem, hogy tizenegyesek döntenének, de mindenre fel fogunk készülni.

- Az első meccs alapján mi a véleménye a várdaiakról és Révész Attila nyilatkozatáról, miszerint sok a sérültjük és a visszavágón egyébként is a Szeged az esélyesebb? Kicsit a La Fontaine-i holló meg a róka meséjére emlékeztet...

kisvarda_szeged2011_19_gs

- Magam is így látom.

Révész Attila

mérkőzés előtti nyilatkozatai nem voltak ilyen udvariasak... Jó játékosaik vannak, méltán nyerték meg nagy előnnyel a Tisza csoportot, de a mi csapatunk erősebb, jobb állapotban vagyunk, így nem engedhetjük, hogy kiénekeljék a "sajtot" a szánkból!

- Azt tudjuk, mi lehet az egyedüli célkitűzés a szombati visszavágón, de hogyan készülnek fel erre a héten? S nem utolsó sorban: egy esetleges ingyenes beléptetéssel lehetne-e végre 3-4 ezer helyi drukkert is toborozni a sokak számára sorsdöntő összecsapásra?

- Minden fegyverünket bedobjuk hogy technikailag, taktikailag, fizikailag is a csúcson legyünk. Aggasztó, hogy

Jovánczai

kiállíttatta magát, s hogy

Kis Róbert

a csuklóját törte, de képesek vagyunk pótolni őket, erősek, lendületesek leszünk, a helyzetkihasználásunkon kell javítanunk. Természetesen óriási lenne, ha több ezer szurkoló előtt bizonyíthatnánk, az lenne a hab a tortán, ha megtelne a Vasutas-stadion. Az előbb említett problémáink miatt igencsak szükségünk lenne a 12. játékosunkra, azaz fanatikus szurkolóinkra. Az NB II-es osztályozó visszavágóját szombaton 17 órától rendezik az SZVSE-stadionban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.