Kultúra

Örkény-maraton a múzeumi éjjelen + FOTÓK

Örkény-maraton a múzeumi éjjelen + FOTÓK

2013. június 17., hétfő
Örkény-maraton a múzeumi éjjelen + FOTÓK
SZS20130617_orkeny_egyperces_fekete_haz_004

Örkény groteszk világába csöppenhetünk a Múzeumok Éjszakáján, a költő egyperceseinek maratoni felolvasásával és közös képregény rajzolással várja vendégeit a Fekete ház június 22-én. Az interaktív programokon bárki megcsillogtathatja tudását.

„Rossz közérzet, zaklatott idegállapot nem akadály. Olvashatjuk őket ülve és állva, szélben és esőben vagy túlzsúfolt autóbuszon közlekedve. A legtöbbje járkálás közben is élvezhető!” – így ír

Örkény István

az egyperces novellák Használati utasításában arról, bármilyen szélsőséges körülmények között is vagyunk éppen, egy egypercesre mindig van megfelelő hely és idő.

Pataki Ferenc

színművész – az örkényi novellákra jellemző abszurd környezetben – egy kerti toaletten ülve olvasta fel az író olvasóknak szánt jó tanácsait, ezzel is előrevetítve a június 22-én, éjjel kezdődő Örkény-maratont. A Fekete házban ugyanis egész estét átívelő felolvasó-éjszakát rendeznek, ahol a közönség közreműködésére is számítanak. Bárki, aki kedvet és tehetséget érez magában, előadhatja kedvenc művét az írónak szentelt emlékkiállítás termében. Ez idő alatt ugyancsak Örkény jegyében zajlanak majd a Kass Galéria programjai is, ahol az érdeklődők élő képregényrajzolás résztvevői lehetnek a Call it a day című kiállításon. Az alkotóknak szintén Pataki Ferenc fog felolvasni néhány groteszk novellából. A színművész úgy nyilatkozott, Örkény István gyakorlatilag végigkövette eddigi pályafutását. Nem csak az általános és középiskolában, hanem felnőtt kori színdarabjaiban is mélyebben megélhette egy-egy abszurditásokban gazdag művét.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.