Közélet

Piperekészítmények, nem csak fürdéshez - Kézművesek a hídi vásárban III.

Piperekészítmények, nem csak fürdéshez - Kézművesek a hídi vásárban III.

2013. május 29., szerda
Piperekészítmények, nem csak fürdéshez - Kézművesek a hídi vásárban III.
SZS20130527_kezmuves_szappan_003

A SZEGEDma.hu érdekességeket gyűjtött a szegedi hídi vásárból. Minisorozatunkban bemutatjuk a legérdekesebb portékákat és eladóikat.

Valahol a Belvárosi híd elején, különös illatok csapták meg az orrunkat. Hívogató csokoládé és gyümölcs aromája szállt a levegőben a Mindigszappan Kft. egyik bodegájából. A szappanok formája és színes külseje felkeltette érdeklődésünket, ezért megkérdeztük az eladót, kiknek ajánlja és miért ezeket a készítményeket. „A piperekészítményeket kókuszzsírból és pálmazsírból főzik ki, majd lúggal vegyítik” – ismertette az eladó a gyártási eljárást. Vannak közöttük speciálisak is, amelyek kifejezetten allergiásoknak, pattanásos arcbőrűeknek, pikkelysömörösöknek és egyéb bőrbetegséggel küzdőknek készülnek. Az ekcémások tisztálkodási kelléke színileg nem túl csábító, de az eladó szerint nagyon hatékony: a holt-tengeri iszapkivonatból nyert szappan ugyanis segít enyhíteni a viszketést és csökkenti a bőrpirosodást. Portékájukban ugyanakkor a mindennapi mosakodás eszközének is ajánlják. A levendula kivonatból készült szappan fürdés közben nyugtató hatású, a körömvirág krémes pedig gyulladáscsökkentő. Az árus szerint főként fiatal anyukák, kismamák keresik fel őket, akik gyermekünknek keresnek minél természetesebb összetevőket tartalmazó, antiallergén készítményeket. A szervezet a széles szappankínálat mellett, különböző kiszerelésekben mosószódát is kínál. „Egy evőkanálnyi elegendő egy mosáshoz, ráadásul környezetbarát is” – tudatta az eladó. A termék univerzális, abban az értelemben, hogy nem csak ruhákon, hanem a házkörüli takarítás során is hasznosítható.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.