Közélet

Papp Norbert nyerte el a pünkösdi király címét Ópusztaszeren

Papp Norbert nyerte el a pünkösdi király címét Ópusztaszeren

2013. május 20., hétfő
Papp Norbert nyerte el a pünkösdi király címét Ópusztaszeren
Pünkösdölés Ópusztaszeren

A sikerrel teljesített ügyességi feladatok után Papp Norbert nyerte el a pünkösdi király címét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett versenyen hétfőn; a Fedor nevű lovát megülő fiatalember nyolc lovas közül bizonyult a legjobbnak.

A selejtezők során az állatokat szőrén megülő lovasoknak első feladatként egy póznára felkötött piros szalagot kellett megszerezniük. Akadt versenyző, akinek már ez a próbatétel is szinte megoldhatatlan kihívást jelentett, neki egy az oszlopra villámgyorsan felkapaszkodó néző nyújtott segítséget. A következő próbákon a versenyzők arról adhattak számot, miként bánnak lóháton a fokossal: előbb ügetés közben kellett pénzes bugyellárist felemelniük, majd egy magasból lelógó almát csaptak szét fegyverükkel. A legényeknek ezt követően három tojást markukba fogva kellett lovukra felszállni, majd a lehető leggyorsabban körbevágtatni úgy a pályán, hogy a szállítmány minden darabja sértetlen maradjon. Majd vaskos birkabőrt emeltek föl a földről paripájuk hátára, és a teherrel kezükben ügettek végig a pályán. A selejtező utolsó teendőjeként pedig lovuk hátára állva kellett leszakítaniuk egy magasba függesztett fűzfakoszorút. Az elődöntőben lovas birkózással döntöttek arról, ki lesz az a két lovas, aki megküzdhet a pünkösdi királyi címét. A végső győzelmet

Papp Norbertnek

sikerült kivívnia azzal, hogy egy hosszú sprint után Kovács Krisztián előtt sikerült megszereznie a királyi címet jelentő koszorút. Papp Norbert, aki egy éven át viselheti a kitüntető címet, úgy vélte, a sikert jórészt Fedor nevű lovának köszönheti, de a győzelemben ügyessége mellett közrejátszott a szerencse is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.