Kultúra

Közművelődési stratégia készül + FOTÓK

Közművelődési stratégia készül + FOTÓK

2013. május 14., kedd
Közművelődési stratégia készül + FOTÓK
halasz_janos01_gs

Készül a közösségi művelődési stratégia, amelyet ősszel szakmai egyeztetésre bocsájt a kulturális államtitkárság - közölte Halász János kultúráért felelős államtitkár Szegeden, a Magyar Népművelők Egyesülete (MNE) 30. vándorgyűlésének megnyitóján kedden.

A május 14. és 16. között zajló konferencia nyitónapján

Halász János

kiemelte: a közösségi művelődési stratégia a szakma megújulásának alapja lesz, amely előtérbe helyezi azt a törekvést, hogy a helyi közösségek lehetőségként tekintsenek a művelődési házakra. Az államtitkár szólt a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű kezdeményezésről is, és reményét fejezte ki, hogy a Magyar Népművelők Egyesülete által indított program egyszer majd olyan népszerű lesz, mint a Múzeumok éjszakája. A konferenciát az MNE a Csongrád Megyei Népművelők Egyesületével, valamint a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórával együttműködve rendezi meg. A csütörtökig tartó vándorgyűlésen 250 szakember vitatja meg az aktuális közművelődési feladatokat. A vándorgyűlés a közművelődésben dolgozók legjelentősebb évi szakmai eseménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.