Közélet

Az LMP felülvizsgálná a vasúti a kedvezmények rendszerét

Az LMP felülvizsgálná a vasúti a kedvezmények rendszerét

2013. május 10., péntek
Az LMP felülvizsgálná a vasúti a kedvezmények rendszerét

Az LMP "egyszerű pénzsarcolásként" tekint a kormány által bevezetett gyorsvonati pótdíjra, ami helyett rászorultsági alapú támogatást és újragondolt vonalhálózatot javasol.

Erről

Vágó Gábor

, a párt független országgyűlési képviselője beszélt pénteken, Budapesten újságíróknak, gyávaságnak nevezve, hogy a kabinet differenciálatlanul, mindenkinek pótdíjat vezet be a gyorsvonatokon. "Teljesen abszurd, hogy a csili-vili felújított vonatokon nem szükséges a pótjegy, míg ahol a lerohadt szerelvények éppenhogy el tudnak döcögni, ott kell ilyet váltani" - fogalmazott az ellenzéki képviselő. Kiemelte, pótdíj helyett a kedvezmények rossz rendszerét kellene felülvizsgálni, társadalmi rászorultságon alapuló támogatást bevezetve. Vágó Gábor szerint emellett elengedhetetlen a vasúti hálózat teljes felülvizsgálata, aminél elsősorban a munkába járás megkönnyítésére kellene figyelemmel lenni. Az LMP politikusa hangsúlyozta, a vasút akkor lehet a XXI. század tömegközlekedési eszköze, ha versenyképessé teszik, a gyorsvonati pótdíj után ugyanis két felnőttnek olcsóbb lesz személyautóval utaznia, mint a vasútra jegyet váltania.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.